KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-25 15:05
Jubilált a Szentgyörgyvári Lovas Napok
Címkék: fogathajtás, lovassport, ménes
Szentgyörgyvár - Két napon át zajlott a jubileumi, X. Szentgyörgyvári Lovas Napok. Több versenyszámot is rendeztek, melyeken megyei és országos bajnok fogatok is rajthoz álltak. A kombinált akadályhajtás mellett országos pontgyűjtő futamnak is helyet adott a rendezvény. A tíz éve elindult Lovas Napok célja a megyei fogathajtás erősítése.

Sebesség, technika, összhang – ezek mind-mind szükséges a sikeres fogathajtáshoz. A kombinált akadályhajtás un. maratonkocsikkal történik. A két versenyszám kombinációjából született versenyhez képzett lovas, hajtó és segédhajtó szükséges. A közönség is nagyon élvezte a látványos futamokat.

„Nagyon izgalmas, még sose láttunk ilyet. Maguk a lovak is, a versenyzők is nagyon felkészültek. Nagyon élvezzük, ez egy újdonság erejével ható esemény.” - vélekedett Domonkos Anett. 

A versenyszám sebességét jól mutatja, hogy alig több mint két perc alatt teljesítették a  fogatok a pályát. Országos és megyei bajnokok is a lovak közé csaptak. Lebics István a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesületet képviselte. A többszörös megyei bajnok nagy esélyesként végül meg is szerezte a győzelmet.

„Itt az a lényeg, hogy tudni kell a pályát, a segédhajtónak is toppon kell lenni és a lovaknak is jónak kell lenni, úgy hogy az összhang meglegyen a lovak, a hajtó és a segédhajtó közt. Így lehet előbbre jutni egyről a kettőre, így lehet eredményt elérni, ha összejön.” - nyilatkozta a győztes.

Tízedik alkalommal rendezték meg a Szentgyörgyvári Lovas Napokat. Az itt található lipicai ménes létrejöttekor felvetődött, hogy a megszűnt labdarúgócsapat pályáján és az arra szánt büdzséből megrendezzék ezt a programot. A szervező Forgács Zoltán célja a megyei lovassport erősítése volt. 

„Zala megyébe még amikor Török Laci bácsi volt a rádiházi ménesnek az akkori vezetője a Zala Megyei Lovas Szövetségnek az elnöke, nekem adta feladatul, hogy a fogathatást kicsit hozzuk fel Zala megyébe, mert egyetlenegy igazolt fogatunk se volt, Most öt éve, hogy igazán elindult ez Zala megyébe, most már el lehet mondani, hogy vannak fiatal versenyzők, akik rajtengedély vizsgát tettek és beállnak közénk és versenyeznek. Remélem, hogy a tavalyi országos negyedik helyezésünk is bizonyítja, hogy igenis van helye ennek a sportnak Zala megyébe.” - mondta el televíziónknak a főszervező.   

Jelenleg Zalában tíz fogat van, köztük hárman országos szintet képviselnek. Többek közt ők a Lovas Napok második napján is rajthoz álltak az országos "C" kategóriás akadályhajtó verseny pontgyűjtő fordulóján.

A rendezvényt színesítette az először megrendezett polgármesterek hajtása, ahol egy épített pályát fogattal és terepjáróval is teljesíteni kellett a megjelent településvezetőknek. Zalaszentgrót, Szentgyörgyvár, Balatongyörök, Sármellék, Kehidakustány, Felső- és Alsópáhok polgármesterei, valamint a keszthelyi Hintómúzeum vezetője vett részt az érdekes versengésben.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhetvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés