KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-24 15:45
Egyéniségük a sokszínűségben rejlik
Címkék: MŰSZAK, művésztelep, kiállítás
Cserszegtomaj - Színvonalas és érett munkák születtek az idei MŰSZAK-on. A kulturális piknik záró kiállításán elhangzott, a művésztelep az egyénisége a sokszínűségében rejlik. Idén is egy héten át, közösen alkottak a különböző művészeti ágak képviselői. Az alapítók szándéka a folytatás és a fejlődés.

36 alkotó mutatta be munkáját a kulturális piknik záró kiállításán. Festők, grafikusok, szobrászok és irodalmárok vettek részt a hetedik MŰSZAK-on. Bodnár Imre már a régi művésztelepnek is tagja volt. Most – mondhatni - újra bekapcsolódott a munkába. Egy rézkarcot és két ceruzarajzot állított ki, utóbbiak készültek el Cserszegtomajon.

„Nagyon jó ide jönni, mert nagyon szabad és egy kicsit az embert a régi klasszikus, talán a Barbizonra emlékezteti, a régi francia alkotótársaságokra.” - vélekedett a grafikusművész. 

A Művészek Szabad Alkotóközösségének az egyénisége a sokszínűségében rejlik – vélekedik a Balatoni Múzeum igazgatója. A tárlatot megnyitó Havasi Bálint kiemelte, a különböző művészeti ágak inspirálják és erősítik egymást, mely az idei kiállításon is nagyon jól megmutatkozik.

Havasi Bálint: „A kiállítás rendezése is különösen tetszik nekem, hiszen – ahogy fogalmaztam a megnyitóbeszédemben is – nagyon jól ellenpontozott, ellensúlyozott. A figuratív, nonfiguratív ábrázolások, az álom és a valóságnak a játéka látszik a kiállításban. A meseszerűség és a rideg valóság, a föld és az ég, az Isten és az ember, a komolyság és a vidámság – ezek mind, mind meglelhetők benne és nagyon szépen, nagyon jó rendezésben váltogatják egymást.” 

A piknik záró aktusán a Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium Irodalmi Köre adott zenés műsort. A muzsika mellett a versek és a képzőművészet széles palettája is jól megfér egymás mellett ezen a művésztelepen. Takács Ferdinánd és felesége, Szencz Lívia, immár hetedik éve látta vendégül otthonukban a művészeket. Az alapító szeretné tovább fejleszteni a MŰSZAK-ot. 

„Nem akarom abbahagyni, mindenképpen csináljuk. Ha tudok több pénzt szerezni, akkor nagyobb bentlakásos megoldást tudok megoldani és akkor nem csak bejárók lesznek, hanem állandó itt lakással lesznek és akkor tényleg egy rendes művésztelepet csinálni és akkor talán nem lesz szükség a sátorra, hanem tudunk ide építeni egy rendes kiállítóteret. Míg én élek, míg feleségem - Szencz Lívia él, ő megtanulja mellettem akkor szerintem mindenképpen menni fog tovább.” - nyilatkozta a festőművész. 

A Művészek Szabad Alkotóközössége idén Halápy János festőművész előtt tisztelgett. A zárókiállítás anyagát ősszel a Balatoni Múzeumban, télen pedig a zalaegerszegi Móricz Galériában láthatja majd a közönség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcvankilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsópáhok - A szabadság kapuja 2017-10-23 16:54
Keszthely - Csárdáskirálynő 2017-10-20 14:30
Keszthely - Humor a pedagógiában 2017-10-19 16:31
Keszthely - Megújul a Ranolder 2017-10-19 16:27
Keszthely - Színek és formák 2017-10-18 15:33
Keszthely - Fókuszban a szelídgesztenye 2017-10-18 14:45
Keszthely - Hetvenkedtek a hatvanasok 2017-10-18 14:21
Keszthely - Deák Ferencre emlékeztek 2017-10-18 08:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés