KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-24 15:03
Lezajlott az első völgyhétvége
Címkék: Művészetek Völgye, Kapolcs, fesztivál
Kapolcs - Lezajlott az első völgyhétvége – már javában zajlik hazánk legnagyobb összművészeti fesztiválja. A Művészetek Völgyében koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal és számos érdekességgel készültek a szervezők. 27 programhelyszínen és további 40 kisebb helyszínen – az eddigieknél tágabb téren várják az érdeklődőket. Az eddigi jegyeladások másfélszeres növekedést mutatnak a tavalyihoz képest.

A Művészetek Völgyében olyan nevekkel fémjelzett udvarok várják a kultúra szerelmeseit, mint Harcsa Veronika, Hobo, vagy a Gryllus testvérek Kaláka versudvara. A szervezők a fesztivál több napján is nézőcsúccsal számolnak. A legnevesebb hazai előadók mellett fellép még például a francia Nouvelle Vague együttes is.

A hazai világzene egyre bővülő színterén egy újabb csapást taposott debütáló koncertjével Bognár Szilvia. A magyar népzene, a jazz és az indiai muzsikát képviselő zenészek felfedezték a találkozásokat a különféle – közelinek koránt sem mondható – stílusok között.

„Az egyik ilyen számomra nagyon izgalmas példa mondjuk a somogyi dallamok és az indiai zene, az indiai motívumoknak az együttélése, szinte olyan mintha szervesen összetartoznának.” - nyilatkozta televíziónknak Bognár Szilvia.

A komolyzenei programokhoz a kapolcsi római katolikus templom biztosít bensőséges légkört és igazán exkluzív hangulatot. A Liszt-díjas Keller Quartet Érdi Tamás zongoraművésszel lépett fel a völgyben. A vonósnégyes a világ számos nagyszínpadán bemutatkozott, de Kapolcson most zenélhettek először. Ez is bizonyítja, hogy a Művészetek Völgye 27 év után is mindig tud újat és újabbat mutatni a közönségnek.

„Én azt remélem, hogy akik ide eljönnek és a komolyzenét ugyanolyan szeretettel hallgatják, mint más típusú zenéket, akkor azok biztos, hogy gazdagabban mennek haza.” - mondta el a koncert után Keller András, művészeti vezető.

A Művészetek Völgyében egyedülálló légkör vár minden látogatót. A szervezők az eddigi jegyeladások alapján úgy számolnak, hogy a legtöbben az első és a második hétvégén érkeznek a programra. dén is közel hatvanezren látogattak el az első 3 nap alatt a Művészetek Völgyébe. Harmincezren célzottan a programok miatt érkeztek a fesztiválra, ami azért nagy szó, mert 2013-ban csak párszáz fő érkezett kifejezetten ilyen céllal. Az eddigi jegyeladások másfélszeres növekedést mutatnak a tavalyihoz képest.

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválját közel 1200 program gazdagítja. 10 napon keresztül koncertek, színházi előadások, irodalmi estek, közösségi programok várják a látogatókat. Kapolcson, Vígántpetenden és Tailándörögdön július 30-ig zajlik a fesztivál. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsópáhok - A szabadság kapuja 2017-10-23 16:54
Keszthely - Csárdáskirálynő 2017-10-20 14:30
Keszthely - Humor a pedagógiában 2017-10-19 16:31
Keszthely - Megújul a Ranolder 2017-10-19 16:27
Keszthely - Színek és formák 2017-10-18 15:33
Keszthely - Fókuszban a szelídgesztenye 2017-10-18 14:45
Keszthely - Hetvenkedtek a hatvanasok 2017-10-18 14:21
Keszthely - Deák Ferencre emlékeztek 2017-10-18 08:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés