KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-21 15:50
A gitármuzsika bűvöletében
Címkék: gitár, tábor, kurzus, koncert
Keszthely - Neves gitárművész részvételével zajlott zenei tábor Keszthelyen. A Festetics György Zeneiskolában 14 fiatal részesült a kurzusban. A cél az volt, hogy a nyári szünetben is fenntartsák a gitározási kedvet. A gyermekek mai előadása után a nagyközönség szombaton egy jótékonysági koncerten hallgathatja meg a kurzust vezető Tokos Zoltán, gitárművész előadását.

14 résztvevő egész héten a gitárzene bűvöletében élt. Szinte mindenki az intézmény tanárának, Petik Ákosnak a jelenlegi vagy a volt tanítványa. Henéz Jázmin az utóbbiak táborát gazdagítja.

„Itt laktam Magyarországon, csak aztán kimentem Olaszországba. Minden nyáron hazajövök egyszer. Nagyon szeretek gitározni, meg szerettem volna újra látni a volt gitártanáromat, ezért is jöttem el ebbe a táborba.” - árulta el Henéz Jázmin.

A kurzust másodízben rendezte meg Petik Ákos. Segítségül egykori tanítóját Tokos Zoltánt kérte fel. A neves gitárművész a zeneakadémia nyugalmazott tanára, jelenleg Spanyolországban is oktat. 

„Én mondom nekik, hogy attól függetlenül, hogy mik lesztek az életben, a zene az nagyon fontos. Lehettek még atomfizikusok, mesterszakácsok, orvosok, trolibuszvezetők, bármi, de a gitárt meg a zenét szeressétek, mert azzal semmi rosszat nem csináltok, ha ebben napról napra tökéletesebbek lesztek, csak többek lesztek ezáltal, hogy gitároztok és a zenét gyakoroljátok így.”- árulta el a gyerekeknek adott tanácsát Tokos Zoltán. 

A nyilvánosan is meghirdetett, ingyenes kurzust létrejöttét Keszthely Város polgármestere is támogatta. Ennek köszönhető Tokos Zoltán jelenléte. A zeneiskola gitárszakán 22-en fejezték be az idei tanévet. Ennek tükrében is jónak ítéli Petik Ákos a 14 résztvevőt: „Év közben már tulajdonképpen erről szót ejtünk a gyerekekkel, hogy egy ilyen nyári, közös együttlét legyen. Azért is, hogy a gitározási kedvet fenntartsuk a gyerekekben, hogy gyakoroljanak rendszeresen és itt amikor eljönnek, tulajdonképpen azzal találkoznak, hogy itt minden nap kemény munka megy.”

A kurzuson tanultakat egy koncert keretében mutatták be pénteken a szülőknek és érdeklődőknek. A közönséget szombaton is koncertre várják. 18 órától Tokos Zoltán latin estjét hallgathatják az érdeklődők. A zeneiskolában zajló előadás ingyenes, ugyanakkor a Keszthelyi Kórház Gyermekosztálya javára rendeznek gyűjtést. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés