KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-21 15:46
Virágról virágra
Címkék: virág, lepke, festmény, kiállítás, Magyar Gabriella
Keszthely - A lepke és a színek a közös pont Magyar Gabriella festményeiben és az azoknak helyet adó lepkemúzeumban. Az amatőr művész első ízben mutatkozik be lakhelyén. A kiállítóhely tulajdonosai úgy vélik, szép párost alkotnak a festmények a hasonlóan színpompás lepkékkel. Magyar Gabriella alkotásait már a megyeszékhelyen és Balatonmáriafürdőn is láthatta a közönség.

 A keszthelyi óvónő három éve kezdett el foglalkozni a festészettel. Szabó Attila, keszthelyi festőművész segítette az elindulásban. Első keszthelyi kiállításán is látható, leginkább a virágok ihletik meg, melyeket olajfestékkel visz fel a vászonra.

„Női alakokat is szeretek festeni. Sőt, megpróbáltam az elején portréval, állatfestéssel, de ez áll hozzám a legközelebb. Talán azért, mert úgy érzem, a virágok épp olyan törékenyek, mint a nők, mégis bármilyen vihar van, akkor is talpra állnak és ugyanúgy, ahogy a virágok, megőrzik a stabilitásukat, mi is ezt tesszük” - mondja Magyar Gabriella.

Az amatőr alkotó évek óta gyűjti a virágokról készült fotókat, ezeket festi meg aktuális hangulata és színvilága alapján. Biztat mindenkit, hogy álljon neki és alkosson. Ez egy olyan meditáció számára, mely teljesen kikapcsolja őt a világ körforgásából és a mindennapok problémáiból. Munkáit egy-egy idézettel teszi teljessé. Idén tavasszal kapott először kiállítási lehetőséget. A zalaegerszegi tárlatnak köszönhető, hogy lakhelyén is bemutatkozhat. 

„A szüleim, a tulajdonosok látták ezt a kiállítást Egerszegen és megtetszett nekik, hogy szép párost alkotna, szépen harmonizálna a lepkékkel. Így került gyakorlatilag a Múzeum Zooba, a keszthelyi lepkemúzeumba a kiállításnak egy része és nagy örömünkre elég sokan nézegetik, örömüket lelik benne és véleményünk és véleményük szerint is szép párost alkotnak a lepkékkel.” - vélekedik Polgár Patrik, a Múzeum Zoo munkatársa. 

A keszthelyi tárlattal párhuzamosan Balatonmáriafürdőn is láthatóak Magyar Gabriella alkotásai. A Múzeum Zooban augusztus végéig szerepel a kiállítás. A tulajdonosok bíznak benne, hogy a jövőben is további szép festményeket adhatnak helyet.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáznegyvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés