KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-19 16:30
Nomád tábor a várfalak tövében
Címkék: vártábor, rezi, gyerek, várbarát
Rezi - Már javában zajlik az idei Rezi Vártábor. A Rezi Várbarátok Köre Egyesület és a helyi önkormányzat célja továbbra is az, hogy közvetlenül ismertessék meg a gyerekeket a várral és környezetének természeti kincseivel. A 35 gyermeknek számos túrát, vetélkedőt és programot szerveztek a hétfőtől szombatig tartó táborban.

Önfeledten játszottak szerdán a gyerekek a Rezi Vártáborban. Az extrém délelőttön trambulin, mászó fal és sok játék várta őket. A szervezők számára fontos, hogy a gyerekek közelebbről megismerjék egymást és új kapcsolatok alakuljanak ki az ilyen játékok során.

Boncföldi Barna első alkalommal vesz részt a táborban. Azt mondja, már az izgalmas volt, hogy egy túra keretében jutottak fel a várhoz. A keszthelyi kisfiúnak több ok miatt tetszik a tábor: „Nekem az tetszik itt a legjobban, hogy nincsenek itt a szülők – de azért még hiányoznak, meg hogy sátorba alszunk, ilyen ott alvós.” 

Varga Vivien szintén nagyon élvezi a nomád tábort. Nincs áram, nincs internet, viszont a gyerekeknek segíteni kell például a takarításban, mosogatásban. Ezzel az önállóságukat is igyekeznek fejleszteni a szervezők. 

Naponta szállítják fel vizet egy idős tűzoltókocsival a várhoz. A helyi önkéntes tűzoltók egyszerre 1000 litert tudnak tölteni a tartájába, ezért kell minden reggel pótolni a fürdő és mosogatóvizet. Az ÖTE parancsnoka, Horváth Balázs korábban táborozó volt, ma már egyike azoknak az önkéntes segítőknek, akik nélkül nem működhetne a tábor.

„Régen én is kicsi táborlakóként kezdtem és ott is sokan voltak önkéntesek és tetszett ez a mentalitás, hozzáállás, hogy ők itt vannak, segítenek és gondoltam én is vállalom a felelősséget és segítek, amiben tudok.” - mondja a fiatalember. 

A tábort a Rezi Várbarátok Köre Egyesület és a helyi önkormányzat közösen szervezi. Idén 35 gyerek vesz részt a hat napos programon. Cél, hogy a történelmi és természeti környezettel közvetlenül ismertessék meg őket.

Tafotáné Cserép Gabriella, művelődésszervező, a Rezi Várbarátok Köre Egyesület elnöke: „Egy ilyen helytörténeti ismertetést kapnak a gyerekek a Rezi várról – történelmi ismeretekkel. Ez alapján kell dolgozni egész héten, tulajdonképpen ez fonja körbe az egész heti tevékenységet. Ez alapján készítenek csapatzászlókat, egy nagy tábori zászlót, batikolnak, festenek textilre. Utána pedig a vetélkedők, tehát a mindennapi foglalkozások is csapatversenybe zajlanak, különböző feladatokat kell a csapatoknak megoldani  és a végén lesz egy nagy összesítés és az alapján dől el, hogy ki a tábor nyertes csapata.”

Ez a 21. tábor, amit a Rezi várnál szerveznek. A várbarátok számításai szerint évente 10-12 ezer fő látogatja meg a 13. század végén, 14. század elején épült várat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáznyolcvanhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés