KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-17 17:16
Hetedik MŰSZAK
Címkék: MŰSZAK, művészeti piknik, Takács Ferdinánd, Halápy János
Cserszegtomaj - Hét éves a MŰSZAK. A cserszegtomaji kulturális piknikre idén is számos művészeti területről várták az alkotókat. A hét folyamán akciófestés is lesz, pénteken pedig az elkészült műveket láthatják az érdeklődők. A Művészek Szabad Alkotóközössége idén Halápy János festőművész előtt tiszteleg.

Halápy János 1893-ban született Pórszombaton. Autodidakta módon kezdett el festeni, tehetségére bajai rajztanára figyelt fel. Élt és alkotott Budapesten, majd három éven át Párizsban is. A franciaországi képein leginkább Matisse hatása figyelhető meg. Sokan a Balaton festőjeként tartják számon, fennmaradt képei között azonban számos csendélettel és portréval is találkozhatnak az érdeklődők.

„Halápy Jánost azért választottuk, mert most már évek óta nálunk szokás, hogy Keszthelyhez, Zala megyéhez kötődő, olyan festőket mutatunk fel, aki valamikor nagyot alkotott. Itt a művészettörténésztől nem hangzott el, de ő Párizsban megnyert egy nagy rajzkiállítást, tehát azért elég hírneves volt, és ez most úgy elhalványodott.” - mondta a MŰSZAK alapítója, Takács Ferdinánd.

A kulturális pikniket hetedik éve rendezi meg saját kertjében Takács Ferdinánd és Szencz Lívia. A művésztelep célja, hogy a festő- szobrász és grafikusművészet, és az irodalom területéről is egybegyűjtse az alkotókat, akik egy héten át közösen dolgozhatnak. Az alkotótábor témája teljesen szabad, vannak, akik itt kapnak ihletet, de többen – például Tirnován Tamás is - már kész ötlettel érkeznek.

„Jelen pillanatban egy bagolycsalád foglalkoztat. Egy juharfa gerendába faragom, és ebben az a kihívás számomra, hogy a geometrikus hasábot nagyon kis mértékben átfaragva, a néző számára egy értelmezhető, egy szeretetet sugárzó bagolycsaládot mutasson meg.” - tájékoztatott a szobrászművész.

A MŰSZAK során egy héten át alkotnak a művészek Cserszegtomajon. Szerdán délután 6 órakor akciófestésre várják az érdeklődőket, ahol a művészek egy üveglapra fognak alkotni. Pénteken pedig a művésztelep záró kiállítására kerül sor, ahol az egy hét alatt elkészült munkákat veheti szemügyre a közönség.

Regman Karola - Keszthelyi TV              

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhetvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés