KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-14 15:23
Zenés esték a Dísz téren
Címkék: jazzfiesta, zene, örömzene, Elek István
Balatongyörök - Újra szól a jazz Balatongyörökön! Két hónapon át minden csütörtökön várják a zenekedvelőket a kilencedik alkalommal megrendezett Jazzfiestára. A Dísz téren idén is tematikus napokkal készülnek a szervezők, így szaxofonosok és blues zenészek is fellépnek, de felcsendül a dixie is.

A szaxofon volt a főszereplője a Jazzfiesta első napjának Balatongyörökön. Elek István és a Tiborc Trió állt színpadra a Dísz téren, hogy örökzöld jazz slágerekkel szórakoztassa a közönséget. A tenorszaxofonon játszó zeneművész ugyan klarinéttal kezdte a pályáját, de a főiskolai éve alatt beleszeretett a szaxofonba. Külföldön is számos országban zenélt, itthon pedig több zenekar tagjaként is ismerheti a közönség.

„Szaxofont 19 éves koromban fogtam először a kezembe. Aztán utána felbátorodtam, és a főiskola elvégzése után – ez szintén klarinéton történt – akkor jelentkeztem a jazz tanszakra az akkori, szintén Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola  berkein belül működő, Gonda János által igazgatott jazz tanszakra. Felvettek, és így indult a pálya.” - mondta az eMeRTon -díjas zenész.

A Jazzfiesta kilenc évvel ezelőtt indult útjára a településen, akkor még utcazeneként. A program mára nagyon népszerű a helyiek és a vendégek körében is. A rendezvény jövőre jubilál, így a szervezők sztárfellépővel is készülnek a zenekedvelőknek a tervek szerint. Varga Endre, a Jazzfiesta főszervezője azt mondja, a zenészek is örömmel jönnek Balatongyörökre.

„Mindenki nagyon szívesen jön vissza. Volt, aki már második alaklommal is játszik, és nagyon nagy örömmel fogadják. Egy olyan hangulata van ennek a Dísz térnek, ami máshol nincsen. Körbe van véve épületekkel, kis templom hátul, megvilágítva, különösen este, amikor a fények kigyúlnak, tele van lelkes közönséggel, mi kell több a zenésznek? Nagyon hangulatos, úgyhogy mindenki nagyon szeret ide jönni.” - tájékoztatott a főszervező.                   

A Jazzfiesta augusztus 18-ig minden csütörtökön este várja a zenekedvelőket Balatongyörökre. Július 27-én Óhidi Levente és a Keszthelyi Jazz Műhely koncertezik, augusztus harmadikán Pozsár Eszter és a Jazztinations zenekar lép fel. Augusztus 3-án blues esttel készülnek a szervezők, augusztus 18-án pedig Malek Andrea és a Happy Dixieland Band zárja a rendezvénysorozatot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázötvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés