KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-06 15:26
Örömzene a sétálóutcán
Címkék: Street Festival, sétálóutca, Karikó Tibor, könnyűzene, koncert
Keszthely - Idén is elindult Keszthelyen a Street Festival. A sétálóutcán másfél hónapon keresztül gondoskodnak a szórakoztatásról a program szervezői. A színpadon lesznek visszatérő vendégek, de új zenészekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A keddi megnyitón a szervezők fejet hajtottak a rendezvény elindítója, Csom Tamás „Csocsó” előtt is.

Karikó Tibor gitárjátékával kezdődött idén a Keszthely Street Festival. A Belvárosi Kereskedők Egyesületének szervezésében megvalósuló program célja, hogy a nyári estéken  változatos koncertekkel szórakoztassa a helyieket és a városba érkezőket. Karikó Tibort az egyik helyi étterem zenészeként is ismerheti a keszthelyi közönség, az első koncertre pedig egy Faragó „Judy” István emlékesttel készült.

„Harmincegy éve volt az első koncertem, akkor még egy kemény rockzenekarral, és gyakorlatilag folyamatosan zenélek kisebb-nagyobb zenekarokkal. Ez, amit most játszom az előadásaimon, ez a Faragó Judy repertoárja. Ezt gyerekkorom óta nagyon szeretem, és  most így idősebb fejjel kezdtem megtanulni ezeket a régi, ’80-as években feldolgozott dalokat.” - mondta a zenész.

A program megnyitóján elhangzott, a belvárosi kereskedő mellett Keszthely önkormányzata és számos civil is támogatja a rendezvényt. Ruzsics Ferenc, a város polgármestere megköszönte e szervezőknek a munkájukat, majd héliumos lufik szálltak az égbe a fesztivál programjával.

A Street Festival a 2016-ban, fiatlon elhunyt keszthelyi vendéglátós, Csom Tamás kezdeményezésére valósulhatott meg tavaly először. Az ismert és kevésbé ismert fellépők estéről estére igazi örömzenét varázsoltak a keszthelyi belvárosba.

„Idén új előadók, és nagyon sok olyan előadó jelentkezett, aki véletlenszerűen járt itt Keszthelyen, és belecsöppent ebbe az előadásba. Annyira megtetszett neki, hogy ajánlkozott, hogy az egyébként szokásos gázsi töredékéért, és nagyon szívesen eljön. Itt tudnám említeni  a Belmondo együttest , aki pontosan erről a teraszról hallotta meg tavaly egy alkalommal, hogy itt mi folyik, és jelentkeztek.” - tájékoztatott a program egyik szervezője, Nagy László.

Az érdeklődők a Belmondo mellett többek között Torres Dani, Szabó Leslie, a Roy és Ádám és Babicsek Bernát játékát is élvezhetik a sétálóutcán. A program szervezői augusztus 19-ig, szombat-vasárnap kivételével minden este koncertekkel várják az érdeklődőket a belvárosba.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázötvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - A Balatoni habos mogyoró lesz Magyarország Tortája 2017-ben 2017-08-18 18:53
Vonyarcvashegy - A tőkéről a tányérra 2017-08-18 18:49
Gyenesdiás - Véget ért a Községházi Esték 2017-08-18 18:45
Keszthely - Együtt a mozgás öröméért 2017-08-18 18:41
Keszthely - Tűzijáték, koncertek, és nagy forgalom lesz Keszthelyen 2017-08-18 15:30
Keszthely - Keszthelyi és nagyváradi fejlesztéseket segít elő a szociológusok kutatása 2017-08-16 17:59
Keszthely - Óriás piac felirat, utcazenészek és kézművesek 2017-08-16 17:54
Keszthely-Gyenesdiás - Nagy izgalmakat és értékes programokat ígér a Festetics Vágta 2017-08-16 16:35
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés