KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-05 16:34
Az autó a közös nyelv
Címkék: Gamboree, Mercedes, terepjáró, találkozó
Gyenesdiás - 15 országból, mintegy 150 terepjáró érkezett a G-amboree Mercedes Találkozóra. A gyenesdiási Faludi síkon harmadik alkalommal bőgtek fel a motorok és nyíltak fel a motorháztetők. A szervezők célja, hogy a világ legnagyobb ilyen típusú találkozóját szervezzék meg, melyen a közös nyelv a G osztályú Mercedes.

A nehéz terep sem akadály a G osztályú Mercedesnek. Ez a típusú terepjáró 1979 óta van gyártásban, majdnem változatlan karosszériával. A hadsereg, és mentőszolgálatok mellett polgári célra is alkalmazzák. Sok érdeklődő figyelte a már-már kultikus darabokat és teljesítményüket.

„Lejöttünk kicsit a Balaton-partra kirándulni több családdal együtt és akkor hallottuk, hogy merci találkozó van. Mi azt hittük először, hogy személykocsik, hogy nem ez a G Merci típus. De mint volt katonaként, katonaviselt emberként szimpatikusak ezek a járművek, meg az akadályok, amiket le tudnak küzdeni vele.” - mondta ez egyik érdeklődő, Pál László. 

A programot három éve szervezik meg Gyenesdiáson, azzal a nem titkolt céllal, hogy a világ legnagyobb Mercedes G találkozója legyen. A kezdeti 50 autót mostanra megtriplázták a négy napos program idejére. Külföldről is nagyon sok különleges darabot hoztak el a fanatikus gyűjtők. 

„Ez egy nagyon jó hely, első alkalommal vagyok a Gamboreen.” – mondja Oliver Schnitzler. A német férfinek nagyon tetszik a Balaton, az érdekes terep is és hogy ennyi G osztály barát van itt. Ez a jármű a szerelme a hobbija, a hétvégi autója, amivel nagyon sokat foglalkozik.

A rendezők nem helyiek, a Balaton közelsége és a különleges terepadottságok vonzották őket ide. Az autótulajdonosok 15 országból érkeztek, főleg középkorú férfiak a rajongói ennek a típusnak, de egyre több fiatal is csatlakozik a fanatikusok táborához.

Horváth Balázs, főszervező: „Én azt gondolom, hogy azok az emberek kedvelik ezt a típust, akik az értékeket keresik, mind a technikai értékeket, mind a számokkal nem kifejezhető értékeket – úgy mint az elegancia, állandóság, tartalom. Itt annak ellenére, hogy majdnem mindenki más országból van nagyon könnyű közös nyelvet találni.”

A G osztályú Mercedesek első típusai ma is róják az utakat. A legújabb példányok mellett szinte minden évjáratot megcsodálhatott a közönség, melyeket a legkülönfélébb kiegészítőkkel és díszekkel szereltek fel. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsópáhok - A szabadság kapuja 2017-10-23 16:54
Keszthely - Csárdáskirálynő 2017-10-20 14:30
Keszthely - Humor a pedagógiában 2017-10-19 16:31
Keszthely - Megújul a Ranolder 2017-10-19 16:27
Keszthely - Színek és formák 2017-10-18 15:33
Keszthely - Fókuszban a szelídgesztenye 2017-10-18 14:45
Keszthely - Hetvenkedtek a hatvanasok 2017-10-18 14:21
Keszthely - Deák Ferencre emlékeztek 2017-10-18 08:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés