KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-06-28 16:48
Elrajtolt a Tour de Hongrie FRISSÍTÉS-Az időjárás miatt megállították a mezőnyt
Címkék: kerékpár, verseny, Tour de Hongrie, rajt
Keszthely - Keszthelyről rajtolt el a 38. Tour de Hongrie első szakasza. A 132 versenyző a móló bejáratánál várt a rajtra, hogy megkezdhesse Magyarország legnagyobb kerékpáros körversenyét. A 751 kilométeres nemzetközi megmérettetés július másodikán zárul Budapesten.

A regisztrációs táblát írják alá a cseh csapat tagjai a színpadon. A 38. Tour de Hongrie versenyre rekordmelegben készülődhettek a résztvevők a Balaton partján. Keszthely tavaly és tavalyelőtt is fontos állomása volt a versenynek, amelynek idén a magyar indulók is nagy esélyesei.

„Remélem, hogy én lehetek a következő magyar győztes. Most sajnos egy betegségből jövök ki, de az elmúlt hétvégén sikerült megnyernem a Magyar Bajnokságot. Szerintem a formámra nem lehet panasz, de minden nap más lábbal ébred az ember, majd a mai napon kiderül, hogy éppen milyen formában vagyok.” - mondta Lovassy Krisztián, a Team Differdange-Losch versenyzője.

A Keszthely és Zalaegerszeg közötti szakasz az első etapja a versenynek, az elmúlt évek gyakorlatát figyelembe véve már itt eldőlhet, hogy kik azok, akik az élbolyban végeznek majd. Emellett nagyon fontos az is, hogy az nemzetközi megmérettetésnek köszönhetően Keszthely és a térség szépségeivel is megismerkedhetnek azok, aki nyomon követik a kerékpározókat.

„Nagyszerű rendezvényeket, sportrendezvényeket tudhatunk magunkénak, úgy, mint a Keszthelyi Kilométerek vagy a Keszthelyi Triatlon, és ez a harmadik nagy nemzetközi megmérettetés. Nagyon örülünk neki, hogy az elmúlt három évben először célállomás lehettünk, tavaly rajt és cél voltunk, most pedig innét fog rajtolni a mezőny.” - tájékoztatott Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

A versenyzőket Keszthely polgármestere indította útnak a móló bejáratától. A 132 induló úgynevezett lassú rajttal tekert végig a városon. A szervezők a tegnapi, szombathelyi prológ eredményei után nagyon bíznak a magyarok sikerében.

„Idei versenytől a tavalyinál is több magyar sikert várunk. Tavaly volt egy szakasz győztesünk, egy prológ győztesünk , és volt egy dobogós helyünk egy szakaszon, az összetett versenyben viszont nem volt magyar az első tízben. Idén most már hárman is vannak az első tízben a prológ után. Szalontai Sándor lett a másodi tegnap, egy nagyon fiatal tehetség, Peák Barnabás a harmadik lett, és Lovassy Krisztián, aki a tavaly is nyert egy szakaszt, a kilencedik helyen áll.” - emelte ki Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője.

A biciklisek a Kossuth Lajos utca és a Fő tér érintésével haladtak végig a városon. Az első szakasz ma Zalaegerszegen zárult. Az érdeklődők minden nap élő közvetítésen követhetik nyomon a versenyt.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

FRISSÍTÉS!

 Sümeg után megállították a verseny első szakaszát a viharos idő miatt.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhatvan
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés