KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-06-23 14:52
Egyre népszerűbb a hal
Címkék: tokhal, halas ételek, halfogyasztás, Pulled Ponty Szendvics
Szentgyörgyvár/Keszthely - Magyarországon még mindig kevés halat esznek az emberek, holott egyre több telepen lehet friss, hazai halhúshoz hozzájutni. A Balaton-parti vendéglátósok is egyre több fantáziával készítik el a pikkelyeseket, ezek az ételek már jóval túlmutatnak a megszokott panírozott hekktörzsön.

Szentgyörgyváron négy éve foglalkoznak tokhalneveléssel. A negyvenkét, egyenként 25 köbméteres medencékben az 5-10 centiméterestől egészen a 3-4 kilogrammosig találhatók halak. A kifejlett példányokat Zalacsányban dolgozzák fel, és szállítják az ország minden pontjára. A nyers halfilé mellett füstölt halat, halkolbászkákat, sőt, még kutya jutalomfalatot is készítenek.

„Magyarországon a halfogyasztás elég alacsony, és ezt úgy gondoljuk, hogy úgy tudjuk a legjobban, leghatékonyabban növelni, hogy az emberek nem csak a halakkal, mint friss filével találkoznak,  hanem egyéb ételekkel is, ami gyakorlatilag konyhakész, vagy reggelikész, ha lehet így mondani. Kereskedelmi forgalomban jelenleg található a melegen füstölt tokhalfilé, , ez fel van szeletelve, ennek van több ízváltozata is.” - mondta Balla Tamás, a Halház Kft. marketing vezetője.

A szentgyörgyvári tokhalat a helyiek is megkóstolhatják. Az egyik keszthelyi étteremben egy egészen újfajta , tokhal alapú paradicsomlevessel várják az ínyenceket. Az étterem azonban számos más halas eledelt is kínál, ezek közül nagyon népszerű a Pulled Ponty Szendvics, amely füstölt ponttyal készül. Bezerics Dániel, az étterem tulajdonosa szerint a hal egyre népszerűbb a vendégek körében, az étteremben igyekeznek a helyi különlegességeket megmutatni.

„Nekünk most nagyon nagy szívfájdalmunk, hogy a Balatonból, mint tóból származó hallal nem dolgozhatunk nap mint nap, hiszen nincsen erre legálisan út kicsatornázva, viszont törekszünk arra, hogy balatoni régiós termékeket mutassunk meg a hozzánk látogató termékeknek. Így van ez például a keszthelyi tokhallal, ami számunkra egy nagyon fontos, és egy nagyon megbízható alapanyag a mindennapokban. Legyen az készítmény, hiszen évek óta dolgozunk együtt, készítik nekünk a harcsakolbászunkat és a harcsahurkánkat, illetve legyen az akár friss tokhal, mint tőkehús.” - tájékoztatott az étterem tulajdonosa.

Nyáron nagyon sokan fogyasztják szívesen a hekket a Balaton-parton, de más halas ételek is népszerűek a strandolók körében. A hal számos módon elkészíthető, és rengeteg olyan fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz, amely elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Ma már hazánkban is egyre több helyen kapható friss halhús, amelyet egyre több étterem használ szívesen a fagyasztott termékek helyett.

Regman Karola - Keszthelyi TV                    

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázkilencvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés