KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-06-19 18:24
Vonattal a Balaton partra
Címkék: MÁV, nyári menetrend, pályafelújítás, utazás
Dél-Balaton - Újra járnak a vonatok a Balaton déli partján. Június 17-én lépett életbe a nyári menetrend, így a MÁV Zrt. az utasok zavartalan közlekedése érdekében augusztus végéig felfüggesztette a pályafelújítási munkálatokat. Az utazóközönség nagy örömmel fogadta az intézkedést, hiszen sokak számára nehézséget okozott a pótlóbuszok használata.

A nyári menetrenddel együtt megérkeztek az első vonatok is Balatonmáriafürdőre. A dél-balatoni vasútvonal felújítása tavaly ősszel vette kezdetét, azóta az utasokat pótlóbuszok szállították a települések között. A megnövekedett nyári forgalom miatt azonban újra elindulhattak a vonatok, az utasok nagy örömére.

„Nagyon örülök neki, hogy újra megnyitották a . Nyáron gyakran szoktam jönni, mert itt van nyaralónk. Az, hogy most már Inter Cityvel lehet jönni, az is nagyon jó.” - mondta egy utazó, Kohut Tünde.

Balatonszentgyörgyön is üresen áll a vonatpótló busz megállója. A MÁV a nyári menetrend érvényességi idejére, azaz június 17-től augusztus 27-ig függesztette fel a pályafelújítási munkálatokat a déli parti vasútvonalon, így Szentgyörgyre is közlekednek már a járatok.A keszthelyi vasútállomásra is újra el lehet jutni vonattal Balatonszentgyörgy felől is. Az újra megnyitott vasúti pályának a kerékpárral közlekedők is nagyon örülnek.

„Én Balatonszentgyörgy és Balatonszemes között utazom sűrűbben. A buszozást nem szeretem annyira, nekem sokkal jobb a vonatközlekedés, mivel tudom vinni magammal a kerékpárt is.” - tájékoztatott egy másik utas, Már József.

A nyári menetrend alatt Budapestről az északi partra hétköznap 30, hétvégén pedig napi negyven járat, a déli parton munkanapokon 22, hétvégén pedig napi 31 vonat közlekedik. Idén is járnak az éjszakai Bagoly vonatok, és újdonságokat is bevezettek, úgy mint az E-Balaton jegy, a Balaton Bérlet vagy Balatoni Füzetjegy. A MÁV munkatársai az idei főszezonban is mindent megtesznek az utasok kényelméért.

„A vasúttársaság igyekszik minden igényt kielégíteni, így igyekszünk arra figyelni, hogy aki például a gyorsaságot részesíti előnyben, vagy az akadálymentességet, a garantált ülőhelyet, a légkondicionálást vagy a kerékpárszállítási lehetőséget, ennek megfelelően közlekedtessünk Inter Cityket, gyors- és sebesvonatokat, nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat, illetve korszerű motorvonatokat.” - hangsúlyozta a MÁV Zrt. szóvivője, Lőcsei Virág.

A nyári időszakban a MÁV minden esetben megnövekedett utasforgalommal számol, ez a Balatonnál körülbelül 1 millió utast jelent. A menetrendekről továbbra is a vasútállomásokon, illetve a MÁV honlapjáról tájékozódhat az utazóközönség. Augusztus 27-e után a vonattal közlekedőknek újra vágányzárral kell számolniuk a Balaton déli partján.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáznegyvenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsónemesapáti - Letették az M76-os út alapkövét 2018-02-23 17:11
Keszthely - Figyelemfelhívás a Magyar Parasport Napján 2018-02-23 15:08
Keszthely - Gyurcsány Ferenc Keszthelyen 2018-02-23 09:46
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés