KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-06-19 18:20
Rockabilly hangulat Gyenesdiáson
Címkék: Los An Gyenes, pin-up lányok, oldsmobilok, fesztivál, rock&roll
Gyenesdiás - Ötödik alkalommal csempésztek igazi amerikai hangulatot Gyenesdiásra a Los An Gyenes szervezői. A programra idén is számos autócsoda érkezett, de természetesen nem hiányozhattak a pin-up lányok sem. Szombat este hazai és külföldi rock&roll zenekarok szórakoztatták a vendégeket a Kárpáti Korzón.

Libbenő szoknyák és tűzpiros cipők népesítették be a színpadot a Los An Gyenes fesztiválon. A pin-up lányok szépségversenye az egyik fő mozzanata volt az ötödik alaklommal megrendezett programnak. A lányok az ’50-es évek ruháiban, rock&roll zenére mutatkoztak be, közülük többen már évek óta a stílus szerelmesei.

„Én ezt kiskoromban a filmekben, és nagyon megtetszett ez a stílus, leginkább a táncforma. Nekem van egy táncsport egyesületem, és volt már olyan táncunk, ami ezt a stílust tükrözte, és pöttyös ruhában voltunk, és mindenkinek nagyon tetszett.” - mondta az egyik versenyző, Szaluter Tünde.

A pin-up lányok mellől természetesen nem maradhatnak el a gyönyörű autók sem. Cadilacc-ek, Camaro-k, és az amerikai autóipar számos csodája népesítette be a Kárpáti Korzót. A sokak által filmekből jól ismert kisbuszokat is megcsodálhatták az érdeklődők. Kiss Zoltán az első perctől részese a gyenesdiási rockabilly élménynek, és szívesen mesél az érdeklődőknek az 1974-es Lincoln Continentaljáról.

„Ez igazából a korának szerintem legjobban felszerelt autója. 7600 köbcenti, és full extra. Négy elektromos ablaktól elkezdve, tempomat, klíma, az így alap, hat irányba mozgó elektromos ülések, és Cartier órával.” - tájékoztatott az autó tulajdonosa.

A rockabilly műfaj az ötvenes évek Amerikájának meghatározó zenei stílusa, legismertebb alakja Elvis Presley. A Los An Gyenes szervezőinek célja, hogy életben tartsák, és minél több emberrel megismertessék a műfajt. A program évről-évre egyre népszerűbb, nem csak belföldről, hanem Szlovéniából és Horvátországból is érkeztek autók Gyenesdiásra.

„Az időjárástól nagyon féltünk, de úgy néz ki, hogy most kisütött a nap így délutánra, és nagyon sok autó érkezett szerintem, 100 fölött járunk már bőven. Szóval, amit megjósoltam, az biztos most beigazolódott, úgy néz ki, hogy nagyon jól fog sikerülni ez a mai nap, és még csak most kezdődnek a programok, a zenék. Szerintem még estére sokkal jobban megtelik itt ez az egész terület. Hatalmas lesz ez a buli, jövőre is meg kell, hogy csináljuk.” - emelte ki a program szervezője, Klacz István.

Az autók között több különleges példány is feltűnt, így például ez a rendőrmobil, amely Zemplén megye seriffjét szállította a Balatonra. A szervezők külön kiemelték ezt a horvát Thunderbirdit is, amely az autók szépségversenyén a legszebb ’50-es évek autója címet is elnyerte.

Regman Karola - Keszthelyi TV

                    

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázkilencvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Keszthely - Lehet újat mondani Nándorfehérvárról 2017-11-15 15:54
Keszthely - Kvízkérdések a vizes VB-ről 2017-11-15 15:48
Gyenesdiás - Zeneterápia Európai Világnapja 2017-11-15 15:45
Keszthely - Vért adtak a kormánytisztviselők 2017-11-15 15:42
Keszthely - Minőségi oktatással jó helyen 2017-11-15 10:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés