KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-06-09 13:18
Negyedszerre rajtol a Keszthely Triathlon
Címkék: triatlon, verseny, nemtetközi, Balaton
Keszthely - Több, mint 2000 résztvevővel startol szombaton a Keszthelyi Triathlon. Az európai színvonalú versenyre idén több, nemzetközi élvonalban szereplő sportoló is érkezik többek között Ausztráliából, Németországból és Szlovéniából. A térségben lakóknak és az ide érkezőknek jelentős forgalomkorlátozásokra is kell számítaniuk a két versenynapon.

Negyedik alkalommal startol el hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb triatlon versenye Keszthelyen. A versenyzők középtávon mérhetik össze tudásukat, ez közel két kilométer úszást, 90 kilométer biciklizést és 21 kilométer futást jelent. A versenyre idén is több világsztárt várnak, többek között a német Andreas Raelert is itt lesz, aki először vesz részt a keszthelyi megmérettetésen.

„Biztos vagyok abban, hogy itt egy triatlon fesztiválban lesz részem. Ez a térség nagyon híres Németországban, mint nyaralóhely, és reménykedem abban, hogy sikerül a környéket sportrégióként is ismertté tenni. Ezért is vagyok itt. Az infrastruktúra nagyon szuper, a táj gyönyörű, és tökéletese helyszíne egy triatlon versenynek.” - mondta a német triatlonista.

A verseny sajtótájékoztatóján olimpikon és többszörös bajnok versenyzők elmondták, nehéz menetre számítanak, hiszen nagyon erős a mezőny. A visszatérők kiemelték, Keszthely tökéletes helyszíne a triatlonnak, a szervezés pedig évről évre egyre professzionálisabb. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere és Pálinkás Róbert kastélyigazgató is köszöntötte a szervezőket. A verseny évről-évre egyre népszerűbb, idén is nőtt a résztvevők száma – mondta el a triatlon főrendezője.

„Hamar lezárultak a nevezéseink, hamar betelt a középtáv. A középtávon 600-ról 900-ra nőtt az indulók száma, több külföldi versenyző is indul most már nálunk. Szombat reggel kezdődik a középtávú versenyünk, szombaton este lesz egy éjszakai futás, ahol 1000 fölötti résztvevőre számítunk. Vasárnap egy sprintverseny lesz, sprint triatlon, ahol körülbelül 3-400 indulónk van.” - tájékoztatott, Viczián Gábor.

A városban közlekedők a Balaton part és a Kastély park közötti szakaszon, a Deák Ferenc és Georgikon utcákban, valamint a Római úton számíthatnak fél-, vagy teljes útlezárásokra. A városon kívül a verseny érinti a Zalaegerszegre vezető főútvonalat, Zalacsányon keresztül egészen Nagykapornakig, valamint a Zalacsány és Zalaszentrgrót közötti szakaszt. A részletes korlátozásokról a www. keszthelytriathlon.hu oldalon tájékozódhatnak.  

Regman Karola - Keszthelyi TV           

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatvannégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Különleges filmtekercseket mentettek meg az utókornak 2017-09-20 16:40
Keszthely - Arany Jánosra és Keszthely aranykorára is emlékeztek 2017-09-19 16:18
Gyenesdiás - Burgonya minden mennyiségben 2017-09-19 16:13
Keszthely - Változatos programok a 15. Táncpanorámán 2017-09-18 16:24
Cserszegtomaj - Ajándék a gyerekeknek 2017-09-18 16:17
Keszthely - Példamutatás és közösségalkotás 2017-09-18 16:14
Keszthely - Mecénás a művelődéstörténetben 2017-09-18 10:12
Egervár - A minőség elismerése a kamarai védnöki tábla 2017-09-15 16:23
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés