KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-06-08 16:28
A Tour de Hongrie fontos állomása lesz Keszthely
Címkék: Tour de Hongrie, kerékpár, verseny
Keszthely - Már csak húsz nap van hátra a Tour de Hongrie keszthelyi rajtjáig. A város kilencedik alkalommal biztosít helyszínt a legnagyobb magyar kerékpárversenynek. A szervezők arra számítanak, hogy izgalmas és látványos szakaszt indulhat majd a Balaton-partról. A városvezetés ezzel a versennyel is szeretnék megmutatni a város különlegességeit.

Idén pontosan 132 indulója lesz a legnagyobb magyar kerékpárversenynek. Hat nap alatt 52 települést érint a viadal. A 750 kilométeres távú tournak 11 város ad otthont. Keszthely már kilencedik alkalommal biztosít helyszínt a nagy múltú rendezvénynek – mondta el a város polgármestere.

„Tavalyelőtt kerestek meg bennünket az újraindított verseny szervezői, azzal, hogy van-e kedve Keszthelynek ehhez csatlakozni. Elsőként, szívesen csatlakoztunk hozzá. Akkor mi egy célállomás voltunk, tavaly cél és rajt is, és az idén pedig rajthelyszínül fogunk szolgálni. Fontos számunkra is a kerékpározásnak a népszerűsítése és igazán nagyszerű végig nézni ezt a hatalmas sportolói tömeget, akik minden akaraterejükkel azon vannak, mielőbb célba érjenek.” - mondta el Ruzsics Ferenc. 

Hozzátette: a mólótól induló lassú rajt után az élő televíziós közvetítéssel és a sajtómegjelenésekkel világszerte be lehet mutatni a város különlegességeit. 

A leendő rajthelyszínen kerékpáros ügyességi pályával várták a gyerekeket. Június 28-án, a keszthelyi rajt napján is látványos bemutatókkal, selfie-ponttal és kísérőprogramokkal várják az érdeklődőket. A szervezők szerint fontos és izgalmas szakasz indulhat majd Keszthelyről.

Tóth A. Péter, kommunikációs vezető: „Azt mondják, hogy a versenyzők és a csapatok nagyon sok esetben az első napon szeretnék eldönteni a későbbi elsőség sorsát, tehát Keszthely ebből a szempontból is egy érdekes szakasz indító helye lesz. Ami másik fontos, hogy innen indulunk a mögöttünk lévő mólóról, oda sorakozik majd föl a mezőny és vonulunk végig a városon. Nagyon szeretnénk, ha minél többen lennének itt a rajtnál, nagyon szeretnénk, hogy ha minél nagyobb látványosságot hozhatnánk ide.”

A 38. Tour de Hongrie-ra az elmúlt évhez képest háromszor annyi település jelentkezett rajt és célvárosnak.A bejelentkező csapatok mennyisége és minősége is magas. A szombathelyi előfutam június 27-én lesz. A mezőny július 2-án, Budapesten ér majd célba. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhúszonhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés