KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-19 11:02
Aszfaltoznak a 75-ös és 76-os utakon
Címkék: útfelület, útzár, aszfaltozás, útfelújítás
Zalaapáti, Sármellék - Körülbelül egy kilométernyi útfelület újul meg a 75-ös út Zalaapátihoz, valamint a 76-os út Sármellékhez közeli szakaszain. Az érintett részeken a teljes felületet kicserélik, félpályás útzárak mellett. A munkálatokra hat napot terveztek, így ha az időjárás is kitart, hamarosan elvonulnak a gépek a területekről.

Az aszfaltmaró gép dolgozik a hetvenötös úton. A Zalaapátitól nyugatra eső egyes szakaszokon olyan rossz volt a burkolat, hogy teljes cserét kell végrehajtani. Időszerű új réteget felvinni, ugyanis minimum harminc éves volt ez a felület. Egyes szakaszokon negyven, ötven évvel ezelőtt aszfaltoztak utoljára teljes szélességében.

"Akkor még nem számoltak azzal, hogy ekkora a forgalom, meg ilyen nagy terhelést kell bírniuk. Nagyon sok helyen elöregedett a burkolat. Ahogy látjuk, itt a tönkrement burkolatot felmarjuk, aztán a finisherrel behúzunk egy új aszfaltréteget." - nyilatkozta Bui Hung Manh, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. keszthelyi üzemmérnökség vezetője.

A hetvenhatos úton már a friss aszfaltréteget terítik a munkások. Összesen körülbelül egy kilométernyi útszakaszt újítanak fel a munkálatok során. Ennél sokkal több burkolatra férne rá a csere, ám a lehetőségek korlátozottak. Érezhető javulást ezek a kis szakaszok nem fognak jelenteni, de a jövőben is folytatódik a felújítás. Az ígéretek szerint a nyár végén további, körülbelül háromezer tonna anyag felhasználására kap keretet a Magyar Közút.

"Kapunk egy keretet az aszfaltra. A keszthelyi mérnökség a nyár eleji szezonra kapott ezerkétszáz tonnányi aszfaltot és ezt lehetőleg a leghatékonyabban szeretnénk felhasználni. Azzal, hogy kiválasztjuk a legrosszabb burkolatot és felújítjuk." - mondta el a keszthelyi üzemmérnökség vezetője.

Vannak olyan útszakaszok, ahol csaknem teljesen végeztek a munkával. Itt már csak a felezővonal és az egyéb jelek felfestése van vissza. A jelenlegi, hat napos felújítás során összesen több, mint ezer tonna aszfaltot használnak fel. Várhatóan hétfőre a gépek már nem, csak a felújított utak lesznek majd ezeken a szakaszokon.  

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázhúszonhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés