KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-19 11:02
Aszfaltoznak a 75-ös és 76-os utakon
Címkék: útfelület, útzár, aszfaltozás, útfelújítás
Zalaapáti, Sármellék - Körülbelül egy kilométernyi útfelület újul meg a 75-ös út Zalaapátihoz, valamint a 76-os út Sármellékhez közeli szakaszain. Az érintett részeken a teljes felületet kicserélik, félpályás útzárak mellett. A munkálatokra hat napot terveztek, így ha az időjárás is kitart, hamarosan elvonulnak a gépek a területekről.

Az aszfaltmaró gép dolgozik a hetvenötös úton. A Zalaapátitól nyugatra eső egyes szakaszokon olyan rossz volt a burkolat, hogy teljes cserét kell végrehajtani. Időszerű új réteget felvinni, ugyanis minimum harminc éves volt ez a felület. Egyes szakaszokon negyven, ötven évvel ezelőtt aszfaltoztak utoljára teljes szélességében.

"Akkor még nem számoltak azzal, hogy ekkora a forgalom, meg ilyen nagy terhelést kell bírniuk. Nagyon sok helyen elöregedett a burkolat. Ahogy látjuk, itt a tönkrement burkolatot felmarjuk, aztán a finisherrel behúzunk egy új aszfaltréteget." - nyilatkozta Bui Hung Manh, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. keszthelyi üzemmérnökség vezetője.

A hetvenhatos úton már a friss aszfaltréteget terítik a munkások. Összesen körülbelül egy kilométernyi útszakaszt újítanak fel a munkálatok során. Ennél sokkal több burkolatra férne rá a csere, ám a lehetőségek korlátozottak. Érezhető javulást ezek a kis szakaszok nem fognak jelenteni, de a jövőben is folytatódik a felújítás. Az ígéretek szerint a nyár végén további, körülbelül háromezer tonna anyag felhasználására kap keretet a Magyar Közút.

"Kapunk egy keretet az aszfaltra. A keszthelyi mérnökség a nyár eleji szezonra kapott ezerkétszáz tonnányi aszfaltot és ezt lehetőleg a leghatékonyabban szeretnénk felhasználni. Azzal, hogy kiválasztjuk a legrosszabb burkolatot és felújítjuk." - mondta el a keszthelyi üzemmérnökség vezetője.

Vannak olyan útszakaszok, ahol csaknem teljesen végeztek a munkával. Itt már csak a felezővonal és az egyéb jelek felfestése van vissza. A jelenlegi, hat napos felújítás során összesen több, mint ezer tonna aszfaltot használnak fel. Várhatóan hétfőre a gépek már nem, csak a felújított utak lesznek majd ezeken a szakaszokon.  

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Cserszegtomaj - Egyéniségük a sokszínűségben rejlik 2017-07-24 15:50
Keszthely - Strandkörkép 2017-07-24 15:42
Kapolcs - Lezajlott az első völgyhétvége 2017-07-24 15:33
Alsópáhok - Vendéglátósok figyelem: béremelés a láthatáron! 2017-07-24 14:59
Balatongyörök - Jó bor, jó környezet, jó közönség 2017-07-21 15:59
Keszthely - A gitármuzsika bűvöletében 2017-07-21 15:54
Keszthely - Virágról virágra 2017-07-21 15:50
Keszthely - Hőségriasztás! 2017-07-20 16:44
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
1
 
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés