KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-16 10:00
Európai elismerés a Hévízgyógyfürdőnek
Címkék: tófürdő, védjegy, EuropeSpa MED, elismerés, sajtótájékoztató
Hévíz - EuropeSpa MED védjegyet kapott a Hévízi Tófürdő és szállodája. A magas színvonalú, német minőségbiztosítási rendszer elismerése garancia arra, hogy a Hévízre érkező vendégek azt a magas európai minőséget kapják, amelyet a saját országukban már megszoktak. A tanúsítvány elnyerésének folyamatáról és jelentőségéről tartott sajtótájékoztatót ma a Tófürdő vezetősége.

A Hévízi tó és gyógyhatása a 18. században vált széles körűen ismertté. A fürdőhely kiépítésében a 19. század elején nagy szerepe volt Festetics Györgynek. Az építkezéseknek köszönhetően a tó országos jelentőségre tett szert, mint turisztikai és gyógyászati célpont. Napjainkban széles körű wellness és medikális szolgáltatásaival világszerte ismert Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava.  

A tófürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda szolgáltatásainak minőségét a EuropeSpa minőségbiztosítási rendszer is elismerte. Az elnyert védjegy jelentőségéről sajtótájékoztatón számoltak be.                   

„Azt gondolom, hogy a német fürdőszövetség által minősített fürdőknek az az előnyük is származik ebből, hogy a német ajkú vendégek már az ő országukban megszokott szolgáltatások színvonalát és minőségét várhatják el a magyarországi fürdőktől is. Illetve már otthon is tájékozódhatnak, hiszen komoly marketingmunka van e mögött.” - mondta Horváth-Czene Alexandra, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház tófürdő vezetője.

A sajtótájékoztatón Dr. Kvarda Attila főigazgató elmondta, a védjegy elnyerését egy mindenre kiterjedő vizsgálat előzte meg. A minősítők górcső alá vették többek között a víz és az iszap minőségét, valamint azok felhasználását, a vendégek fogadását, dokumentálását és nyomon követését is. Elhangzott, a védjegy garanciát nyújt a vendégeknek az európai színvonalú szolgáltatásra, emellett pedig elősegíti a további gyógyászati kutatásokat is.        

„Azt gondolom, hogy ez egy újabb lendületet tud adni az intézetnek abból a szempontból, hogy az a folyamat, amit elkezdtünk jó pár évvel ezelőtt, hogy az általunk végzett, akár gyógyvízzel, akár iszappal, vagy egyéb más, balneológiai eszközzel végzett tevékenységünket megpróbáljuk a bizonyítékok alapjaira helyezni. Tehát az evidence base-nek megfelelni. Azt gondolom, hogy ez bizonyítja azt, hogy ez a folyamat nem rossz, ezen érdemes továbbmenni.” - tájékoztatott a főigazgató.

A védjegyet három évig használhatja a tófürdő, utána újra kell pályázni. A Hévízi tó továbbra is rendkívül népszerű a külföldi vendégek körében, az orosz és német turisták előszeretettel gyógyulnak és pihennek a Balaton szomszédságában. A német minősítési rendszer elismerésének köszönhetően a jövőben várhatóan újra emelkedik majd a német ajkú vendégek száma Hévízen.                     

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Beindultak a pálinkafőzők 2017-09-22 15:05
Keszthely - Versengtek a campusok 2017-09-21 16:27
Keszthely - Változások a hulladékszállítás rendszerében 2017-09-21 14:31
Keszthely - Új szennyvízvezeték a Zámorban 2017-09-21 14:29
Keszthely - Különleges filmtekercseket mentettek meg az utókornak 2017-09-20 16:40
Keszthely - Arany Jánosra és Keszthely aranykorára is emlékeztek 2017-09-19 16:18
Gyenesdiás - Burgonya minden mennyiségben 2017-09-19 16:13
Keszthely - Változatos programok a 15. Táncpanorámán 2017-09-18 16:24
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés