KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-16 09:42
Színek és formák
Címkék: Láng-Miticzky Katalin, textilművész, kiállítás
Gyenesdiás - Különleges textilképek és egyedi olajfestmények is láthatók Gyenesdiáson. A budapesti Láng-Miticzky Katalin először állít ki a településen, és egyéni látásmódú alkotásai nagy sikert aratnak a közönség körében. A tárlatot Pékné Orbán Julianna nyitotta meg, aki egy rövid beszélgetés keretében mutatta be és méltatta az alkotót.

A színekkel játszik Láng-Miticzky Katalin képzőművész. Nyarat idéző dombok és balatoni naplementék is megjelennek a képein. Az alkotások különlegessége, hogy szövőszéken készülnek, a művész ugyanis évtizedek óta elkötelezte magát a textilművészet mellett. A gyenesdiási tárlat sok érdeklődőt ámulatba ejtett.

„Különös érzést váltott ki bennem, nagyon csodálatos. Nagyon csodálom a tehetségét a hölgynek, hogy ekkora lehetőséget kapott a lelki világa a Jóistentől. Adja meg neki továbbra is ezt a nagy tehetséget.” - mondta egy érdeklődő, Horváth Zoltánné.

A művész díszítőfestőként kezdte a pályáját, gyerekei születése után azonban megfogalmazódott benne az a gondolat, hogy művészetét műtermi körülmények között is kiteljesíthesse. Így fordult érdeklődése a textilképek felé. A Budán élő és alkotó Láng-Miticzky Katalinra Pékné Orbán Julianna figyelt fel egy tárlaton, és elhatározta, hogy alkotásait szeretné megismertetni a helyi közönséggel is.

„2016-ban a Dunántúli Református Egyházkerület megrendezte Balatonfüreden a REND-et, és erre a fesztiválra, nagyszabású rendezvényre a keszthelyi gyülekezet, közösség is hivatalos volt. Ott találkoztunk ezzel a kiállítással és rendkívül megkapott bennünket. Akkor elhatároztuk, hogy meghívjuk ide, Gyenesdiásra Katalint.” - tájékoztatott Pékné Orbán Julianna.

A különleges, előre megfestett szizál fonalat a tengeren túlról szerzi be az alkotó, ezt pedig az alkotás során fémdróttal, kavicsokkal is díszíti. A textilek mellett különleges olajfestmények is kikerülnek a kezei alól. Ezeken a képeken sok esetben szakrális téma is megjelenik, az egyedi technikát pedig a művész maga fejlesztette ki.

„Úgy is álmodtam meg ezeket a képeket, úgy voltak az én gondolataimban, hogy ezek térben vannak, és tudok használni némi applikációt is ebben. Akkor kísérleteztem ki valóban márványporból, különböző kőporokból, gránitporokból, és aztán gélekkel összedolgozva ezt a dombortechnikát. Ezt megmunkálva, mint egy domborképet elkészítem, és utána jön a festés.” - mesélte Láng-Miticzky Katalin.

A rendhagyó megnyitón az érdeklődők számos információt tudhattak meg a művészről. Pékné Orbán Julianna ugyanis egy kerekasztal-beszélgetés keretében ismertette meg az alkotót a közönséggel. A kiállítás május 30-ig tekinthető meg munkanapokon a Gyenesdiási Községházán. 

Regman Karola - Keszthelyi TV  Színek 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Beindultak a pálinkafőzők 2017-09-22 15:05
Keszthely - Versengtek a campusok 2017-09-21 16:27
Keszthely - Változások a hulladékszállítás rendszerében 2017-09-21 14:31
Keszthely - Új szennyvízvezeték a Zámorban 2017-09-21 14:29
Keszthely - Különleges filmtekercseket mentettek meg az utókornak 2017-09-20 16:40
Keszthely - Arany Jánosra és Keszthely aranykorára is emlékeztek 2017-09-19 16:18
Gyenesdiás - Burgonya minden mennyiségben 2017-09-19 16:13
Keszthely - Változatos programok a 15. Táncpanorámán 2017-09-18 16:24
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés