KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-16 09:42
Színek és formák
Címkék: Láng-Miticzky Katalin, textilművész, kiállítás
Gyenesdiás - Különleges textilképek és egyedi olajfestmények is láthatók Gyenesdiáson. A budapesti Láng-Miticzky Katalin először állít ki a településen, és egyéni látásmódú alkotásai nagy sikert aratnak a közönség körében. A tárlatot Pékné Orbán Julianna nyitotta meg, aki egy rövid beszélgetés keretében mutatta be és méltatta az alkotót.

A színekkel játszik Láng-Miticzky Katalin képzőművész. Nyarat idéző dombok és balatoni naplementék is megjelennek a képein. Az alkotások különlegessége, hogy szövőszéken készülnek, a művész ugyanis évtizedek óta elkötelezte magát a textilművészet mellett. A gyenesdiási tárlat sok érdeklődőt ámulatba ejtett.

„Különös érzést váltott ki bennem, nagyon csodálatos. Nagyon csodálom a tehetségét a hölgynek, hogy ekkora lehetőséget kapott a lelki világa a Jóistentől. Adja meg neki továbbra is ezt a nagy tehetséget.” - mondta egy érdeklődő, Horváth Zoltánné.

A művész díszítőfestőként kezdte a pályáját, gyerekei születése után azonban megfogalmazódott benne az a gondolat, hogy művészetét műtermi körülmények között is kiteljesíthesse. Így fordult érdeklődése a textilképek felé. A Budán élő és alkotó Láng-Miticzky Katalinra Pékné Orbán Julianna figyelt fel egy tárlaton, és elhatározta, hogy alkotásait szeretné megismertetni a helyi közönséggel is.

„2016-ban a Dunántúli Református Egyházkerület megrendezte Balatonfüreden a REND-et, és erre a fesztiválra, nagyszabású rendezvényre a keszthelyi gyülekezet, közösség is hivatalos volt. Ott találkoztunk ezzel a kiállítással és rendkívül megkapott bennünket. Akkor elhatároztuk, hogy meghívjuk ide, Gyenesdiásra Katalint.” - tájékoztatott Pékné Orbán Julianna.

A különleges, előre megfestett szizál fonalat a tengeren túlról szerzi be az alkotó, ezt pedig az alkotás során fémdróttal, kavicsokkal is díszíti. A textilek mellett különleges olajfestmények is kikerülnek a kezei alól. Ezeken a képeken sok esetben szakrális téma is megjelenik, az egyedi technikát pedig a művész maga fejlesztette ki.

„Úgy is álmodtam meg ezeket a képeket, úgy voltak az én gondolataimban, hogy ezek térben vannak, és tudok használni némi applikációt is ebben. Akkor kísérleteztem ki valóban márványporból, különböző kőporokból, gránitporokból, és aztán gélekkel összedolgozva ezt a dombortechnikát. Ezt megmunkálva, mint egy domborképet elkészítem, és utána jön a festés.” - mesélte Láng-Miticzky Katalin.

A rendhagyó megnyitón az érdeklődők számos információt tudhattak meg a művészről. Pékné Orbán Julianna ugyanis egy kerekasztal-beszélgetés keretében ismertette meg az alkotót a közönséggel. A kiállítás május 30-ig tekinthető meg munkanapokon a Gyenesdiási Községházán. 

Regman Karola - Keszthelyi TV  Színek 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hetvenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés