KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-16 09:34
Véget ért a színházi évad
Címkék: Balaton Színház, bérlet, előadás, Petőfi Színház, A testőr
Keszthely - Molnár Ferenc darabjával zárult az évad a Balaton Színházban. A testőr című darabot nagy sikerrel játssza a Veszprémi Petőfi Színház, a vígjáték pedig most Keszthelyen is bemutatkozott. A nyáron számos program várja majd a közönséget, ősztől pedig újra évezhetik a vendégtársulatok előadásait a teátrum szerelmesei.

A színészpár házassága fél év után ellaposodik, veszekedések tarkítják a mindennapjaikat. A feleségről tudható, hogy hat hónap után ráun szeretőire, ezért a férj úgy dönt, bizonyosságot szerez arról, hogy felesége hű-e hozzá. A színész élete legnagyobb és legnehezebb szerepére vállalkozik, amikor egy testőr alakjában próbálja elcsábítani a saját feleségét.

„Ebből adódnak helyzetkomikumok, de olyan mesterien megírt mű, hogy több ez egy komikus előadásnál, tehát ez egy drámai művé fejlődött, mivelhogy egy ilyen hatalmas író tollából került ki.” - mondta Gál Tamás, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze, akit a férj szerepében láthatott a publikum.

A közönség természetesen az első pillanattól be van avatva a titokba, mégsem lehet eldönteni azt, hogy a feleség felismerte-e az álruhába bújt férjet. A darabban leginkább a verbalitáson van a hangsúly, nem a helyzetek, hanem a párbeszédek mosolyogtatják meg a nagyérdeműt. A színésznő szerepében Kéry Kittit láthatta a közönség, aki számára egy ajándék volt ez a szerep.    

„Minden színésznő életében , hogyha egy Molnár szerepet játszhat egy Molnár vígjátékban, az maga a lubickolás. Mindazok után természetesen, hogy sok-sok munkát, próbát, aprólékos kidolgozottságot belefeccölt az ember, akkor, amikor már játsszuk, akkor ennek magának kell lenni annak az örömjátéknak, amitől ez egy kicsit plusz tud lenni esetleg.” - mesélte a Veszprémi Petőfi Színház színművésznője.

A darab végére természetesen tisztázódik a helyzet, a férj leleplezi magát a felesége előtt, azonban továbbra is nyitott marad a kérdés, hogy csak a férj űzött-e szerelmi játékot, és az asszony végig tudta-e, hogy kivel áll szemben. A veszprémi színház darabja az utolsó bérletes előadás volt a 2016-17-es évadban.

„Úgy gondolom, hogy nagyon sikeres volt az évadunk. Az is bizonyítja ezt, hogy nem voltak eladható jegyek, tehát majdnem teljesen, 100%-ban el tudtuk adni bérletben az évad előadásait. Ez nekünk nagyon jó visszajelzés, hogy valóban nagyon jó darabokat sikerült választanunk, és, hogy nagyon jól sikerült az évad.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A 2017-18-as évad előadásainak leszervezése most van folyamatban. A darabok kiválasztása során figyelembe veszik a közönség véleményét is, garantálva ezzel a színvonalas szórakozást a következő évadban is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

                      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsópáhok - Megújult az Alsópáhokot Nemesboldogasszonyfával összekötő út 2017-11-23 14:57
Keszthely - Szent Cecília tiszteletére 2017-11-23 14:48
Keszthely - Szép magyar beszédért 2017-11-23 14:45
Keszthely - 100 éve született Vári Andor 2017-11-23 14:28
Keszthely - Díszbe öltözik Keszthely 2017-11-23 11:58
Keszthely - Verset mondani jó 2017-11-22 16:50
Rezi - Újbor és libalakoma 2017-11-21 15:35
Sármellék - Ötven éves a Tüskevár 2017-11-21 15:29
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés