KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-12 17:14
A Festeticsek kedvenc tortája ihlette a Balaton fagyiját
Címkék: fagyi, Balaton, Bringatanya, Festetics, Mandulás csók, Nyitott Balaton
Gyenesdiás - Mandula, madártej, csokoládé, és piskóta– ezek az ízek alkotják a 2017-es év Balaton fagyiját. A gyenesdiási Bringatanya a tavalyi különdíj után már a legjobbnak járó címet szerezte meg a Nyitott Balaton programsorozatában szervezett negyedik versenyen. Négy tagú zsűri vizsgálta egyenként a 16 nevezett fagylaltot, melyek közül a legjobb a Festeticsék Mandulás csókja lett. A receptet a grófi család kedvenc tortája ihlette.

 Egy mandulás, madártejes fagylalt az alapja az idei Balaton fagyijának, melyre mandula, csokoládé, és piskótadarabok kerülnek. A hideg nyalánkság megálmodója, Somogyi Renáta. Azt mondja, egy antikváriumban talált könyvben bukkantak rá a Festeticsek kedvenc tortájának a receptjére. Ez ihlete meg a hűs édesség elkészítését.

„Tavaly is részt vettünk ezen a versenyen és plusz pontot jelent, hogyha vagy helyi terméket, illetve ha a Balatonhoz, a térséghez kapcsolódó alapanyagot, illetőleg olyan dolgot használunk fel, ami ide kapcsolódik. ezért jutott eszünkbe, hogy itt van ugye a Festetics kastély, a Festetics család és utána néztünk, hogy van-e esetleg valami olyan desszertjük, vagy kedvelt süteményük. Szerencsénk volt, mondhatjuk azt, mert egy saját tortájuk is van, ami kicsit elfeledett, de reméljük, hogy most visszahoztuk kicsit.” - nyilatkozta Renáta.

Ebben a kötetben bukkantak rá a Festetics torta receptjére

Nagyon népszerű a Balaton fagyija. Május 9-én hirdették ki a győztest. A gyenesdiási fagyizóban azt tapasztalják, hogy a vendégek mintegy fele választja ezt az ízt. Legtöbben céltudatosan, csak emiatt érkeznek. Így volt ezzel Vető Dalma is: „Én keszthelyi vagyok, de Győrből most egyenesen ide vezetett az utunk, hogy jövünk le nagymamához a picivel és hogy megkóstoljuk a fagylaltot.”

A fagyizó több sikert tudhat magáénak. A Balaton fagyija versenyen elért díjak mellett idén egy országos viadal győzteseként képviselhetik hazánkat egy nemzetközi megmérettetésen egy étcsokoládés, passiógyümölcsös kreációval.A legújabb sikerről vándorserleg is tanúskodik. A lebonyolító Balaton Turizmus Szövetség alelnöke szerint egyre több balatoni fagylaltkészítő törekszik az autentikusságra és minőségre. Az előző évekhez viszonyítva a fagylaltok ízvilágában és a tálalási kreativitásban is hihetetlen fejlődés tapasztaltak a bírálók. A megmérettetés annak a Nyitott Balaton programsorozatnak a része, melynek célja, hogy már tavasszal népszerűsítse a Balatont a vendégek körében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés