KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-12 10:35
Új utakon Keszthelyen
Címkék: útfelújítás, beruházás, önkormányzat
Keszthely - Az Árpád, az Arany János, a Györök György és a Szent Miklós utcákban zajlik felújítás Keszthelyen. Van, ahol már teljesen végeztek a munkálatokkal. Jelenleg az Árpád utcában készül a járda és hamarosan sor kerül az aszfaltozásra is. Az önkormányzat saját erőből finanszírozza a beruházást.

A Helikon Kastélymúzeumtól északkeleti irányban lévő Árpád utcában zajlik jelenleg a felújítási munka. Egy zalaegerszegi építőipari cég nyerte el a kivitelezést. Az úttest és a járda közötti szegély építése zajlik. Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: a teljes útfelület új aszfaltburkolatot kap.

"Erre a beruházásra 24 millió Ft-ot szán az önkormányzat. A képviselő-testület a költségvetési rendelet elfogadásakor hozta meg ezt a döntését és több utcával együtt kezeljük ezeket a problémás helyzeteket. Mint azt már láthatták, az Arany János utcában is nagyobb szabású felújítási munka folyt, illetve már be is fejeződött. Az Árpád utca felújításának határideje pedig június 15." - nyilatkozta Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

Az Árpád utca összesen kettőezer-kettőszáz négyzetméternyi felületen lesz aszfaltozva. A keleti végében egy harmincöt méter hosszú zárt csapadékelvezető csatorna is elkészül és a Nagy Lajos király utca rendszeréhez csatlakozik. Göncz Attila, a munkálatokat megrendelő VÜZ Kft. ügyvezetője hozzátette: az Arany János utcában már végeztek, de a felújítás tovább folytatódik majd.

"Még két nagy jelentőségű feladat van, amely megoldást fog nyerni: az pedig a Györök György utca, teljes hosszában új aszfaltréteget fog kapni. A Szent Miklós utcai garázssoron a csapadékvíz-elvezetés, illetve a közlekedő út elkészítése." - mondta el Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az építkezéshez szükséges elemek szállítása, leemelése miatt a szűk, egyirányú utcában időnként várakozni kell a közlekedőknek. A néhány perc türelem hamarosan egy jó minőségű útfelülettel térül meg. Az utcák állapota folyamatosan romlik, ennek mértékét évről évre nyomon követik a szakemberek. Az Árpád utca is olyan arányban kátyúsodott el illetve más hibák is jelentkeztek, hogy a monitorozás során ennek a felújítását ítélték halaszthatatlannak.

Göncz Attila: "Reményeink szerint azért a következő évben is az önkormányzat jelentős nagyságrendet tud majd fordítani azokra az utcákra, amelyek már nem kátyúzást igényelnek, hanem inkább egy teljes felújítást. Minden évben azért egy 3-4 darab készüljön el a városban. Ha lesznek pályázatok útfejlesztésekre, úgy gondolom, ezeken az önkormányzat minél nagyobb sikerrel szeretne indulni, hogy ezeket megnyerje."

Május tizenöttől indul a kiemelt parkolási szezon a városban. Ehhez igazodva a színház parkolója is megújul a napokban. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvannyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés