KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-11 16:48
Keszthely természeti kincsei
Címkék: Zöld Zala, vetélkedő, környezetvédelem, Keszthely kincsei, általános iskolák
Keszthely - Keszthely különleges fái, és az év természeti kincsei is terítékre kerültek a Fejér György Városi Könyvtárban. A Zöld Zala vetélkedő döntőjében idén is a város általános iskoláinak felső tagozatos diákjai versengtek egymással. A könyvtár idén is „A tudás kulcsa” pályázat keretein belül valósította meg a vetélkedőt.

Keszthely természeti kincseiről kellett számot adniuk az általános iskolás diákoknak a Zöld Zala vetélkedő döntőjében. A 4 fős csapatoknak többek között Keszthely különleges fáit kellett felismerni és elhelyezni a város térképén. A diákok egy előválogatót követően kerülhettek be a döntőbe. Sok feladat, köztük a totó is nagy kihívás elé állította a gyerekeket.

„Volt, amin el kellett gondolkodnunk, de nagyrészt olyanokat kérdeztek, hogy ebben és ebben az utcában milyen féle fák vannak, hogy kinek a nevéhez kötődnek ezek a növények, és, hogy mikor keletkezett a Balatonnál ez meg ez, hogy melyik a legsűrűbb, melyik hínár. Ilyeneket kérdeztek.” - mondta a Csány-Szendrey iskola egyik versenyzője, Rajnai Napsugár.

A Zöld Zala vetélkedő döntőjében nem csak az iskolában tanult tananyagról kellett számot adniuk a diákoknak. Éppen ezért a verseny szervezői számos segédanyaggal járultak hozzá a felkészüléshez. A zsűri elnöke, Sáringer-Kenyeres Tamás azt mondja, a mai fiatalok sokkal környezettudatosabbak, mint az előző generáció, és ehhez az ilyen vetélkedők is hozzájárulnak.

„Nem lehet elég korán elkezdeni a természet és a környezet szeretetére történő nevelést, a hulladékokkal történő gazdálkodást a gyermekek esetében. Ez a program, a Zöld Zala névre hallgató program ezt segítené elő, hogy az iskolákban előversenyzés után a legjobb csapatok kerüljenek ide, akik itt összemérhetik az erejüket. Tehát egy térségen belül, mondhatjuk úgy, hogy a megyén belül elindulhat egy olyan folyamat, egy versenyfolyamat is, ami kapcsán még jobban megtanulják, hiszen a verseny az egy kihívás.” - tájékoztatott a zsűri, és a Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke.

A Fejér György Városi Könyvtár hatodik alkalommal ad helyet a vetélkedőnek, a játékos feladatokat pedig Verebélyi Judit, az intézmény dolgozója állítja össze. Judit játékmesterként is közreműködött a versenyen, idén az égig érő fát személyesítette meg.

„Nagyon fontos azt gondolom, hogy megismerjük Keszthely és környékét, mert szülőként is, könyvtárosként is azt tapasztaljuk, hogy bizony nem nagyon ismerjük városunkat és a környékét, és a turisztikával a fenntartható fejlődés nagyon fontos. Nagyon örülünk neki, hogy Keszthelyen is van környezetvédő egyesület, és ők is segítenek nekünk ennek a vetélkedőnek a megszervezésében.” - emelte ki a Fejér György Városi Könyvtár könyvtárosa.              

A verseny első helyezettje a Leveli békák csapata lett a Csány-Szendrey iskola belvárosi tagintézményéből. Második helyezett az Életfa iskola Jimmy Jam Johnson, a mennydörgő csapata lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az Egry iskola Balatoni halászok csapata állhatott fel.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhúszonegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés