KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-05 14:15
Új kultúrákkal ismerkedhettek és nyelveket tanulhatnak
Címkék: erasmus, nyelv, külföld, iskola, gimnázium
Keszthely - Lengyel, francia, német, olasz és spanyol diákok vendégeskedtek Keszthelyen. A Vajda János Gimnázium az Erasmus+ program keretében fogadta a fiatalokat és tanáraikat. A EU által támogatott két tanévig zajló akció során a tanulók megismerik egymás kultúráját, és természetesen nyelvet tanulnak.

Öt ország, hat intézményéből érkeztek diákok és tanárok Keszthelyre, összesen harmincan. Az EU által támogatott program ’Az iskolából a munka világába’ címet viseli. Célja, hogy a diákok megismerjék egymás iskolarendszerét, pályaválasztási lehetőségeit. Ennek köszönhetően például a Georgikonra is ellátogattak a program résztvevői.

Emma Verot a franciaországi Monistrol-sur-Loire településről érkezett. A 16 éves lány örömmel jött Magyarországra, azt mondja nagyon jól érezte magát.

"Sokkal nyitottabb lettem, új embereket, új kultúrát ismertem meg és örülök, hogy gyakorolhattam az idegen nyelveket" – mondja Emma.

A külföldi vendégek itteni diákoknál voltak elszállásolva. Így még jobb lehetőség volt egymás megismerésére és a nyelvek tanulására. Az egy hét alatt számos közös munka zajlott a magyar, lengyel, francia, német, olasz és spanyol fiatalok között.

„Az első két nap projektmunkák voltak, amin közösen dolgoztunk, utána meglátogattuk a a Georgikon egyetemet itt Keszthelyen, majd tegnap ilyen kulturális program volt, aminek segítségével megmutathattuk nekik a Balaton híres városait.” - nyilatkozta Katona Kíra, a gimnázium diákja. 

A program ezen része pénteken zárult. Az utolsó nap a résztvevők közösen értékelték az eltelt napokat. Minden nemzet képviselője hasznosnak és eredményesnek ítélte a magyarországi tartózkodást. A diákok sokat profitáltak a programból.

Takács Éva projektkoordinátor, nyelvtanár: „A nyelvtanulás szempontjából mindenképpen óriási előnyre tesznek szert, hiszen ez az egy hét, amíg ők tudnak fogadni, nagyban hozzájárul a fejlődésükhöz. Illetve azt tudni kell, hogy nem csak mi fogadunk, hanem a résztvevő országoknál is vannak ilyen projekttalálkozók, ahol szintén van lehetőség nyelvtanulásra. Tehát ez mindenképpen egy nagyon népszerű és kedvelt program."

Az EU által támogatott program két tanéven keresztül zajlik. Az idei volt az első tanév, jövőre folytatódik a program. A keszthelyi diákoknak Lengyelország és Spanyolország után Olaszország, Franciaország és Németország lesz az úti cél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznegyvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés