KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-05 13:46
1 + 1 százalék - még lehet rendelkezni
Keszthely - Kevésnek tűnik, mégis jelentős bevételt jelent a jogosultak számára az egy százalékos felajánlás. Egyes szervezetek akár több millió forintot is kaphatnak az adózóktól. Keszthelyen jellemzően több százezer forintos tétel növeli az egyesületek számláját. A határidő közeleg és még most sem késő nyilatkozni a kétszer egy százalék sorsáról. Azoknak sem, akik a bevallásukat már beadták ugyan, de ezt a lehetőséget elmulasztották.

Csótár András, az Asbóth Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Szakképzési Alapítványának elnöke, egyben az intézmény igazgatója úgy véli: jelentős segítség a munkában az a több, mint ötszázezer forint, ami például a tavalyi felajánlásokból folyt be.

Az intézményben tanuló gyerekek kapják meg azt az összeget, amit a Szakképzési Alapítvány jelentős munkával, az adózók megkeresésével gyűjt össze. A civil szervezetek már hirdetik a társadalom számára fontos és hasznos célokat, amelyeket bárki támogathat, aki Magyarországon fizet jövedelemadót. Még mindig lehet rendelkezni arról, hogy az adó egy százalékát melyik jogosult szervezet kapja.

A NAV már az szja-bevallási felület kezdőoldalán feltünteti a rendelkezés lehetőségét az adó egy plusz egy százalékáról. Itt egy listából lehet kiválasztani a kívánt szervezetet. A felajánlók dönthetnek a rendelkező nyilatkozaton arról is, hogy ha a civil kedvezményezett kéri, a NAV közölheti-e nevüket, címüket és elektronikus levelezési címüket.

Az adó egy százaléka juthat civil szervezetekhez, azon keresztül akár ezeknek a gyerekeknek a támogatására is. A másik százalék kötelezően egyháznak vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak adható. Érdemes a nyilatkozatot megtenni, mert így a pénz közvetlenül eljuthat az arra rászorultakhoz, míg a rendelkezés elmaradása esetén a költségvetésben marad. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznyolcvanhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Beindultak a pálinkafőzők 2017-09-22 15:05
Keszthely - Versengtek a campusok 2017-09-21 16:27
Keszthely - Változások a hulladékszállítás rendszerében 2017-09-21 14:31
Keszthely - Új szennyvízvezeték a Zámorban 2017-09-21 14:29
Keszthely - Különleges filmtekercseket mentettek meg az utókornak 2017-09-20 16:40
Keszthely - Arany Jánosra és Keszthely aranykorára is emlékeztek 2017-09-19 16:18
Gyenesdiás - Burgonya minden mennyiségben 2017-09-19 16:13
Keszthely - Változatos programok a 15. Táncpanorámán 2017-09-18 16:24
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés