KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-04 14:22
Megálmodott versek
Címkék: verseskötet, Álomút, Csider Sándor, bemutató, játékos foglalkozás, óvoda
Alsópáhok - Interaktív foglalkozás keretein belül ismerkedhettek meg az alsópáhoki óvodások Csider Sándor Álomút című kötetével. A szombathelyi költő és népművelő a versolvasás után a gyerekekkel közösen keltette életre a történeket szereplőit. A könyvet délután a felnőtteknek is bemutatták a Művelődési Házban.

Az Álombohóc vezeti végig a gyerekeket a versek sokaságán Csider Sándor legújabb könyvében. Az Álomút című kötetet az alsópáhoki óvodában mutatta be a szerző. A játékos foglalkozáson nem csak verseket hallgathattak az apróságok, hanem el is játszhatták a történeteket. A kicsik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba.

„Voltam tündér is, voltam torony is, meg sok minden voltam.” - mondta az egyik óvodás, Gáti Vivien.

„Palotát kellett építeni, meg még királynak kellett lenni.” - mesélte egy másik gyerek, Varga Dávid.

A verseskötet első ránézésre a gyerekeket szólítja meg, de a művek sokrétűsége miatt felnőttek is szívesen lapozgatják. A költő azt mondja, a könyvnek az a célja, hogy gyerekek és felnőttek együtt olvassák a verseket. Úgy véli, felnőttként is nagyon fontos megőrizni a gyermeki lelkületet, és a versek jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy kiszakadjanak a realitásból. A költemények a szeretetről, a jóságról és a világ szépségéről is szólnak.

„Ezek a versek viszont az életből a legszebb gondolatokat, és a legszebb pillanatokat gyűjtötték ki. Talán egy kicsit hamis is ez a kép, mert nem csak olyan a világ. Én úgy érzem viszont, hogy ha ezekkel a szép gondolatokkal találkozunk, ha ezekre figyelünk, akkor előbb-utóbb a valóságban is kezdjük kutatni őket, és nem csak kutatni őket, hanem teremteni is. Amikor rájövünk, hogy jó dolog jót tenni, akkor talán nem fogjuk az ellenkezőjét oly gyakorta művelni.” - tájékoztatott Csider Sándor, költő.

Az egy órás foglalkozás egy képzeletbeli alvással zárult, ahol az Álombohóc búcsút vett az apróságoktól. Csider Sándor már dolgozik a következő verseskötetén, ez a víz csodáját és az élet körforgásának témáját járja majd körbe. Az Álomút című kötetet délután az érdeklődő felnőtteknek is bemutatták.                      

Regman Karola - Keszthelyi TV         

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázötvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsópáhok - Megújult az Alsópáhokot Nemesboldogasszonyfával összekötő út 2017-11-23 14:57
Keszthely - Szent Cecília tiszteletére 2017-11-23 14:48
Keszthely - Szép magyar beszédért 2017-11-23 14:45
Keszthely - 100 éve született Vári Andor 2017-11-23 14:28
Keszthely - Díszbe öltözik Keszthely 2017-11-23 11:58
Keszthely - Verset mondani jó 2017-11-22 16:50
Rezi - Újbor és libalakoma 2017-11-21 15:35
Sármellék - Ötven éves a Tüskevár 2017-11-21 15:29
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés