KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-04 14:16
Keszthelyi diák a legjobbak között
Címkék: VSZK, verseny, első díj, elismerés, eredmények
Keszthely - Országos első helyezést ért el a keszthelyi VSZK diákja a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. Krásovics Márk idén végez az iskolában, és tanára felkérésére jelentkezett a versenyre. A rangos elismerés az intézmény számára is nagyon sokat jelent, hiszen ez nem csak az itt tanulók, hanem az ide felvételizők számára is mutatja, hogy érdemes a VSZK-ban tanulni.

Rozéra sült kacsamellet készít elő Krásovics Márk a VSZK tanműhelyében. A végzős diák nagy szakértelemmel szeleteli a sültet, és tálalja az ételt. Márk tudása a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében is megmutatkozott, ahol 6 versenyző közül választották a legjobbnak. Tudásának és felkészültségének köszönhetően már állásajánlatot is kapott a neves Gundel étterembe.

„Úgy kezdődött ez az egész, hogy tanár úr keresett meg, Kiss György tanár úr decemberben, és javasolta, hogy adjam be a jelentkezésemet erre a versenyre. Az elején nemigen szerettem volna, aztán végül belementem. Az írásbelin kezdődött az egész, oda Dancs József tanár úr készített fel. Nagy meglepetésemre már ott továbbjutottam. Akkor izgultam is, hogy most mi lesz, hogy lesz. Akkor jött a további felkészülés az előválogatóra, ott már a nyelv is fontos volt, és az élelmiszerismeret, és az áruszállítás.” - mondta a díjazott.

A döntőben már a gyakorlati ismeretekre helyeződött a hangsúly. A megmérettetés idén ünnepelte a 10 éves születésnapját, erre a témára kellett megteríteni a díszasztalt. A feladatok között volt az ételek tálalása és felszolgálása, valamint a koktélkeverés is. Kiss György, Márk szakmai felkészítő tanára azt mondja, nagyon sok gyakorlás vezetett el a kiváló eredményig.

„Tudtuk, hogy mire kell készülni, és napokon át gyakoroltuk a különböző feladatokat, Márk nagyon szorgalmas volt. A végén ott tartottunk, hogy magabiztosságot avval nyert, hogy stopperórával dolgozott, és minden feladatot bőven a szintidő alatt, a felénél teljesített. Ez látszott a versenyen is, hiszen nagyon jó magabiztossággal dolgozott, nem pánikolt, és nagyon ügyesen oldotta meg a feladatot.” - tájékoztatott a , Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakoktatója.

A keszthelyi VSZK-ból idén négy szak 30 diákja indult a megmérettetésen. Közülük többeknek is sikerült olyan eredményt elérni, amely mentesíti őket az év végi szakmai vizsga írásbeli vagy szóbeli része alól. Márk első helyezésének köszönhetően a teljes vizsga alól mentesül, így számára gyakorlatilag véget ért az iskola. A kiemelkedő eredmény a VSZK számára is nagyon nagy jelentőséggel bír.         

„Nagyon örültünk annak, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 10. alkalommal megszervezett Szakmasztár versenyen ilyen szép eredményt értünk el. Márk első helyezésén kívül az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, mely szintén része ennek a Szakmasztár Fesztiválnak, ott is volt egy nyolcadik és kilencedik helyezettünk. Azt hiszem, hogy ezek az eredmények nagyon fontosak az iskolánk számára.” - emelte ki Menyhárt László, a Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakmai igazgatóhelyettese.

Ezek a versenyeredmények nem csak az iskolában tanuló diákok, hanem az ide felvételizők számára is nagyon fontosak. A diákok és az oktatók is egyetértenek abban, hogy a versenyeken kiemelkedő tanulók inspirációt nyújthatnak a társaik számára is.

Regman Karola - Keszthelyi TV     

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés