KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-03 15:25
A cigányzenétől a filmslágerekig
Címkék: Budapest Bár, koncert, Balaton Színház, könnyűzene, Kiss Tibi
Keszthely - Autentikus cigányzenével és a 30-as évek hangulatával szórakoztatta a Balaton Színház közönségét a Budapest Bár. A zenekar nem először lép fel Keszthelyen, és mindig nagyon jól érzik magukat a városban. Az együttes idén ünnepli fennállásának 10 éves jubileumát, így számtalan koncerttel várják még a rajongókat szerte az országban.

A 2007-ben alapított Budapest Bár tagjai eredetileg egyetlen lemezre álltak össze, mára pedig már hatalmas rajongótáboruk van szerte az országban. Repertoárjuk nagyon sokszínű, táncdalokat, kuplékat és filmslágereket is feldolgoznak, a zenekar védjegye pedig az autentikus cigányzene. Az alapító Farkas Róbert számos zenekarban játszott, ezek mind inspirálták, amikor létrehozta a saját együttesét.

„Én azt gondolom, hogy ez mind kellett ahhoz, hogy úgy tudjam, úgy tudjuk megcsinálni, hogy az sokáig egyben tudjon maradni. Ehhez nagyon sok minden kell. Úgy érzem, hogy eléggé megpróbálom azt az utat bejárni, ami ehhez szükséges, hogy egy ilyen zenekart egyben tartani.” - mondta Farkas Róbert, a zenekar vezetője.

A zenekarhoz a 10 év során számos ismert és közkedvelt énekes csatlakozott. Így például együtt zenél velük Kiss Tibi a Quimby zenekar frontembere, zeneszerzője és szövegírója. Tibi a zenélés mellett festészettel és versírással is foglalkozik, de erre az utóbbi időben egyre kevesebb ideje jut. Azt mondja a Budapest Bárral való együttműködés nagyon jó inspirációs lehetőség a számára.

„Ez egy ilyen jó kalandnak tűnt, ahol valószínűleg sokat lehet tanulni, inspiráló közegbe kerülni. Az anyazenekaromban is játszom sok mindent, a punk rocktól a sanzonig, keringőig, hip-hopig zúzást, itt meg mondjuk a cigányzenészektől rengeteg olyan dolgot lehet tanulni, ami mondjuk újdonság számomra, úgyhogy ez volt az egyik fő kihívás. A cél az, hogy a 20-as, 30-as évek zenéjéből induljunk ki, ami egy izgalmas korszak volt.” - hangsúlyozta Kiss Tibi, a Budapest Bár egyik énekese.

A Balaton Színházban ismét telt ház előtt játszott a zenekar, akik kifejezetten szeretnek a Balaton-parton koncertezni. A rajongók a nyáron még számos programon élvezhetik a Budapest Bár zenéit, az együttes pedig természetesen a 10 éves jubileumot is a rajongókkal ünnepli majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés