KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-05-03 10:44
Rügyfakadás Tavaszünnep
Címkék: főzés, tavaszváró
Gyenesdiás - Tizenkilencedik alkalommal várták a gyenesdiási Nagymezőre a kikapcsolódásra vágyókat a hét végén főzőversenyre és szórakoztató programokra. A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében rendezett két napos Rügyfakadás Tavaszünnep családi rendezvény több száz embert csalt a szabadba .

A tavaszünnep második napján a rendezvényt  szervező Forrásvíz Természetbarát egyesület elnöke, Gálné Németh Ildikó a közel két évtizeddel ezelőtt megfogalmazott célokról, azok megvalósításáról és eredményeiről beszélt a programnyitón  ahol különböző közösségek, cégek, civil szervezetek és baráti társaságok vettek részt. Évről-évre megtelik a Nagymező a Rügyfakadás Tavaszünnep programjaira. A szervezők egészen egyszerű magyarázatot adtak a sikerre.

A jó időben már a reggeli óráktól készítették a finomabbnál-finomabb ételeket a főzőversenyre nevezett csapatok. Az idén 30 közösség mutatta meg főzőtudományát. A bográcsokban főtt a gulyás, a lecsó, az igazi marhapörkölt, de az ínyencségeket is bevállalták a versenyzők és örömmel adták tovább a jó receptet is.

A jó hangulatú programon fegyver, ágyú is dördült. De a fegyvertisztítást is megismerhették az érdeklődők. 1848-as III. Szegedi Honvéd Zászlóalj Hagyományőrző Egyesület tartott huszár és fegyverzeti bemutatót. Sokak meglepetésére érdeklődő gyermekek részvételével.

A nagymezőn mindenki talált kedvére való programot a Rügyfakadás ünnepén. A bátrabbak a tűzoltókosárral emelkedtek a magasba, sok kisgyermek játszott, de egy igazi baráti beszélgetés jó pálinka mellett is kellemes élményt nyújtott. De az idén sem maradt el a "Nagymező bajnoka" elnevezésű kődobó verseny. A nők is megmérettették erejüket a szokatlan méretű sodrófa hajításban. Nagy volt a verseny a "Nagymező bajnoknője "címért is. Az egész napos programon a zenei élmény sem maradt el. A Tükrös Együttes húzta a talpalávalót a szabadtéri táncházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázharmincnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Az elöregedő társadalom problémái 2017-05-25 16:11
Vonyarcvashegy - Kigyulladt egy nádfedeles nyaraló Vonyarcvashegyen 2017-05-25 15:50
Keszthely - Te se add fel! 2017-05-25 15:45
Keszthely - Egy állatorvos feljegyzései 2017-05-25 15:32
Keszthely - Jogsegély mindenkinek 2017-05-25 15:28
Hévíz - Átfogó tóvédelmi program a Hévízi-tónál 2017-05-24 10:27
Keszthely - Medencében a kiscápák 2017-05-23 15:02
Keszthely - Zene és játék 2017-05-23 14:58
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés