KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-27 14:59
Készülnek a hosszúhétvégére
Címkék: Május 1., hosszúhétvége, Balaton part, programok, felkészülés
Keszthely - Közel telt házzal üzemelnek a keszthelyi szállodák, és az éttermek is készülnek már a május elsejei hosszúhétvégére. Keszthelyen a hagyományokhoz híven színes programokkal várják a vendégeket a Balaton partra. Ilyenkor leginkább a környező településről érkeznek látogatók Keszthelyre, de a külföldiek is szívesen töltik itt a szabadidejüket.

A keszthelyi pavilonsoron már készülnek a vendéglátósok a május 1-i hosszúhétvégére. A Balaton-parti büfék és fagyizók nagy része már húsvétkor kinyitott, de május első napjára is nagyon sok vendéget várnak. A vállalkozók bíznak abban, hogy jó idő lesz a hétvégén, és a Keszthelyen pihenő családok, baráti társaságok a Balaton parton töltik a hétvégét.

„Nekünk a legnagyobb barátunk, illetve ellenségünk az időjárás. Ha jó idő lesz, akkor a hosszú hétvége, az jó lesz, ha bejön a rossz idő, akkor sajnos a szállodákból nem jönnek ki az emberek. Egyre nehezebb évről évre készülni minden egyes hosszú hétvégére, sőt, inkább úgy mondanám, hogy minden egyes szezonra, mivel a munkaerőhiány az évről évre egyre jobban érezhető Magyarországon.” - mondta egy helyi vállalkozó, Jenicsek Tibor.

A tavaszi napsütésben már most is sétáltak néhányan a strandon és a móló környékén is. Nagyon sok vendég van, aki rendszeresen visszajár Keszthelyre, többen akár egy napra is lejönnek a Balatonra. A kora tavaszi napokon múzeumlátogatás vagy egy parti séta a program, de a vendégek egyetértenek abban, hogy a Balaton minden évszakban gyönyörű.

„Celldömölkről érkeztünk ide. Szeretjük a Balatont, szeretünk Keszthelyre járni a strandra fürödni. Több alkalommal is megfordulunk nyáron itt. Szeretjük Keszthely belvárosát, a piacát, szeretjük a múzeumokat, a kastélyban nagyon sokszor megfordulunk, múzeumokat látogatunk. Végül is nem csak magát Keszthelyt szeretjük, az egész Balaton környékét szeretjük.” - mesélte Standi Imréné, aki férjével látogatott Keszthelyre.

A Helikon szállodában is javában készülnek már a hosszú hétvégére. A hotelben még nincs telt ház, de már csak korlátozott számban állnak rendelkezésre a szobák. Sok osztrák és cseh vendég is érkezik május elsejére, ők leginkább a teniszezést részesítik majd előnyben. A szálloda bővített ételkínálattal és színes programcsomaggal várja a vendégeket.

„Nagy segítség nekünk Keszthely város programkavalkádja, hisz a május 1-i hosszú hétvégére sztárvendégekkel, gyermekprogramokkal, vidámparkkal megtűzdelt hétvégi programsorozatot szerveztek. Erre alapozva szállodánk is hirdetett egy május 1-i hosszú hétvégét, amire 400 fő már jelentkezett, ami már egy biztos bázis, és még minden nap szépen kapunk érdeklődést a hosszú hétvégére.” - tájékoztatott Rádli Krisztina, a Hunguest Hotel Helikon értékesítési és marketing vezetője.

A Zenepavilonnál idén is változatos programokkal várják a vendégeket Keszthelyre. Vasárnap délután a legkisebbeket szórakoztatják, este pedig Wolf Kati gondoskodik a jó hangulatról. Május elsején a Balaton megkoszorúzása után szintén a gyerekeké lesz a főszerep, este pedig Torres Dani és a Roy és Ádám Trió szórakoztatja a nagyérdeműt.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznegyvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés