KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-24 14:18
Versenyélmény mindenkinek
Címkék: uszoda, verseny, amatőr, KESOTE, VÜZ
Keszthely - Egészségesek és fogyatékkal élők versenyezhettek együtt a Csik Ferenc Tanuszodában. A hétvégén rendezett hagyományos amatőr úszóversenynek közel hatvan nevezője volt. A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület és a VÜZ Kft. a tanuszoda nyitása óta szervez ilyen viadalt.

Hét éves volt a legfiatalabb versenyző, aki vízbe csobbant a viadalon. Három úszásnemben, 25 és 50 méteren, valamint váltóban indulhattak az úszók korra, nemre és egészségi állapotra való tekintet nélkül. Szigorúan csak amatőrök vehettek részt a versenyen, akik örültek a versenyzési lehetőségnek.

„Jó mert így mindenki megteheti, hogy versenyzik egy kicsit, még úgy is hogy egyenlő esélyekkel indulnak.” - vélekedett a keszthelyi Lengyel Tamás Örs. 

Az amatőr úszóverseny egy idős a tanuszodával. A rendező Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület korábban Hévízen szervezte a programot. Kezdetben csak fogyatékkal élőknek hirdették a sportrendezvényt. 

„Az első év után úgy gondoltuk, hogy ki kellene egészíteni az egészségesekkel, hiszen mindenkinek fontos, hogy a mássággal élőkkel is egy légtérben, egy medencében, vagy éppen más versenyen is meg tudjanak mérettetni.” - mondta el Nemes Klára, a KESOTE vezetője. 

Az egyesület rendezéséhez három éve az uszodát üzemeltető VÜZ Kft. is csatlakozott. A tanuszodának így lehetősége van a saját úszásoktatás csoportját versenyeztetni. Cél, hogy a gyermekek szakszerűen megtanuljanak úszni és akár a későbbiekben egyesületekben is sportolhassanak. Az amatőr verseny évről-évre népszerűbb, vélekedett Csendes Antal: „Kezdetben vasárnap délben tartottuk és maximum egy-két pályát igényelt a verseny lebonyolítása. Azért körül lehet nézni, le kell zárnunk a tanuszodát hála Istennek a rendezvény időtartamára. Nagyon sok számú nevező van a legkisebbekétől a legnagyobbakig.”  

A versenyre összesen 58-an neveztek. A VÜZ mellett a vízimentők, a KYC, a Vajda Gimnázium és a Sink or Swim is indított úszókat.  A KESOTE és a VÜZ Kft. évente három ilyen viadalt rendez. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszáznegyvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés