KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-21 16:33
Dobd be magad!
Címkék: szemétszedés, Városvédő Egyesület, nagytakarítás, szelektív hulladék, önkéntesség
Keszthely - Önkéntesek segítségét kéri a Keszthelyi Városvédő Egyesület. Első alkalommal szerveznek ugyanis nagytakarítást április 24. és 29-e között a városban, amelynek során a városban gyűjtenek majd szemetet. Az akcióban segítséget nyújt a GESZ is, ami naponta szállítja el a hulladékot a kijelölt területekről.

A tiszta és élhető környezet fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Keszthelyi Városvédők Egyesülete. Ennek érdekében szervezik meg a Keszthelyi Nagytakarítást, amelynek célja, hogy a vállalkozó szellemű önkéntesek segítségével összegyűjtsék a szemetet a város köztereiről. Az egyesület tagjai és a város lakói is fontosnak tartják a kezdeményezést. 

„Először is Keszthely szülöttje vagyok, a Városvédő Egyesületben tag vagyok és a Kőrösi Csoma Sándor titkára vagyok. Tehát többszörösen vagyok érdekelt ebben, és szeretem a rendet és szeretem a városomat. Ez a legfőbb szempont nekem, hogy én is tegyek valamit érte.” - mondta egy keszthelyi lakos, Baloghné Betti.

A szemétszedésre április 24. és 29-e között várják az önkénteseket. Aki szeretne részt venni a programban, az az egyesület facebook oldalán vagy a keszthelyivarosvedok@gmail.com címen jelentkezhet. A szervezők mindenkinek biztosítanak szemetezzsákot, és arra kérik a résztvevőket, hogy fotókkal is dokumentálják a munkát. Az összegyűjtött szemetet a GESZ naponta elszállítja. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni a város tisztaságáért.

„Egy nagy rendezvény után mindannyian adott helyeken bokáig járunk a szemétben. Itt kerestük azokat az alkalmakat, helyeket, ahol mi magunk tehetünk kézzel foghatóan a környezet állapotáért. Reméljük, hogy ez a kezdeményezés majd kibontakozik, és egyre több mindenben kompetensnek érezzük magunkat, hogy mi magunk tudunk tenni érte, azért, amit szeretnénk.” - tájékoztatott Csángó Zsuzsa, a Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke.

A városvédők azt mondják, Keszthely nem tartozik a kifejezetten szemetes városok közé, vannak azonban olyan részek, a kerékpárutak és a bevezető utak mentén, ahol elkel az önkéntes segítség. A szemétszedő akció április 29-én, 16 órakor zárul a Zámori Barátok Asztalánál, ahol a résztvevők megoszthatják a tapasztalataikat egymással.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhetvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés