KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-21 10:57
Zöld Hetek - tudatosság már az oviban is
Címkék: zöld hetek, óvoda, egészségfejlesztés, egészségvédelem, rendezvény
Gyenesdiás - Környezetvédelmi, egészségvédelmi programokkal kezdődött meg az idei Zöld Hetek rendezvénysorozat a Gyenesdiási Óvodában. Az idei már a tizenkilencedik alkalom, amit az egészségfejlesztés és -megőrzés, sport, valamint tudatos táplálkozás jegyében szerveztek - nem csak a legkisebbek számára. Számos eseményre a felnőtteket is várják.

Vetélkedő zajlik a gyenesdiási Zöld Hetek program keretén belül. Ilyen és ehhez hasonló, a természettel, egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekre kellett megválaszolniuk az ovis gyerekeknek a víz témakörében. A vetélkedőt megelőzően, a programsorozat megnyitója során kihirdették a „Vízen, vízben, vízparton” című rajzpályázat nyerteseit. Nagyon sok és szép pályamunka érkezett, így a zsűri a tervezetten felül is jutalmazta a gyerekeket. Gál Lajos polgármester beszédében úgy fogalmazott: kiemelkedő a település számára, hogy a környezetvédelem témájában, egy régió óvodás korú gyermekei vannak megszólítva.

A megnyitón a legkisebbek tánctudásukat is bemutatták a közönségnek. A Zöld Hetek keretében idén nyolc nap során állnak rendelkezésre programok az ovisoknak és szüleiknek egyaránt. Összességében több száz ember számára jut el így az üzenet arról, mennyire fontos az egészségfejlesztés és -megőrzés, a sport, valamint a tudatos táplálkozás.

Az első napon ügyességi feladatokon is részt kellett venni a hat fős kis csapatoknak. A Zöld Hetek egyik fő célkitűzése, hogy az ovisokon keresztül a szülők számára juttassanak el egészségvédelmi üzeneteket. Továbbá szeretnék felhívni a figyelmet a kvízkérdéseken, játékokon, előadásokon keresztül a környezettudatosságra és arra, mennyire fontos őselemünk, a víz.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznegyvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - A csordások egykori házában éltetik a hagyományokat 2017-04-25 16:03
Keszthely - Önkéntesek a tiszta városért 2017-04-25 15:47
Cserszegtomaj - Nagyközség lett Cserszegtomaj 2017-04-25 15:45
Keszthely - Berkes József versbe foglalt gondolatai 2017-04-25 10:22
Keszthely - Versenyélmény mindenkinek 2017-04-24 14:24
Keszthely - Megalakult a keszthelyi Települési Önkéntes Mentőcsoport 2017-04-24 14:16
Keszthely - Az asztalostól a szakácsig 2017-04-24 14:07
Keszthely - A zöldterület a jövő kulcsa 2017-04-21 16:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés