KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-20 16:25
demeter nuovo: Brainstorming
Címkék: demeter nuovo, Brainstorming, lemezbemutató, koncert, jazz, Demeter László, Bori Viktor, Lattmann Béla, Simon Plötzender, Balaton Színház, Mozaik Klub, Cseh Tamás Program, Keszthely
Keszthely - A demeter nuovo névre hallgató jazzformáció legújabb, Brainstorming című lemezét Keszthelyen is bemutatta. A korongot a tér és idő, szeretet és harmónia, az otthon, a barátság, továbbá a világegyetem más nagy kérdései ihlették. A Balaton Színház Mozaik klubjának koncertsorozata a kortárs könnyűzenét karolja fel az országos Cseh Tamás Program segítségével.

A koncert elején Tóth Árpád Esti sugárkoszorú című versét olvasta fel együtt a közönség, melyhez Demeter László „Dodó” jazzdobos, zenekarvezető rögtönzött kíséretet. Az eredetileg építész végzettségű, Hévízről elszármazott, jelenleg Ausztriában élő zenész, zenetanár osztrák fiataloknak oktatja az ütőhangszereket. Mostani formációját a korong anyagához hívta életre Bori Viktor zongoristával, Lattmann Béla basszusgitárossal és Simon Plötzender trombitással 2015-ben. „Megírtam a számokat, a Viktor eljött hozzám, és együtt jam-elve elkészültek a számok. Ugye meg kellett szervezni, hogy kik játsszanak a lemezen. Megálmodtam, akkor volt, akinek volt rá ideje, volt, akinek nem. Akkor ezt egyeztetni kellett. Majdnem egy évig egyeztettük, hogy ki mikor ér rá, és aztán tavaly augusztus elején, közepén vettük föl a lemezt.” – meséli Dodó.

Bori Viktor és Demeter László régi jó barátok, korábban már több fajta felállásban muzsikáltak együtt. A lemezen szereplő szerzemények a zongorista hangszerelését dicsérik, és egyfajta zenei vezető, rendező is volt a felvételek során. Igazi ritkaságnak számít egyébként, hogy egy ritmushangszereken játszó művész dallamhangszerekre zenekarnak komponál. „Egész más ötletei vannak, mint mondjuk nekem, és ettől izgalmas a dolog. Az, hogy ez az ötlet mennyire kidolgozott, volt, amikor csak egy szóban megfogalmazott elképzelés, volt, amikor egy téma. De mindig egy konkrét dolog, ami egy ilyen ugródeszka volt, és aztán könnyű volt ezen elindulni illetve kidolgozni.” – idézi fel Viktor a közös munkát.

Demeter László nagyon örült, hogy Budapest, Passau, Reutte és Innsbruck után szülővárosában is bemutathatta legújabb lemezét. Ahogy fogalmazott, ez a legizgalmasabb, mivel az itthoni közönség nagy hányadát szinte személyesen ismeri. Ami egyrészről jó, másrészről viszont felelősség, de abban bízik, örültek a zenéjének!

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A Brainstorming lemezbemutató koncertről bővebb összeállítással jelentkezik a május 9-i Szignatúra című kulturális magazin.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhetvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés