KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-20 16:02
Hogy egymásra találjon munkáltató és munkavállaló
Címkék: szezon, állásbörze, hatóság, ellenőrzés, jogszabály, kamara, kormányhivatal
Keszthely - A szezonra való felkészülést segítette a kamara és a kormányhivatal. A térség munkaadói nem csak az illetékes hatóságok tájékoztatóin vehettek részt, hanem bemutathatták az általuk kínált munkalehetőségeket. A Balatoni Múzeumban megtartott mai rendezvényen nem csak állásbörzét, hanem tanácsadásokkal és álláskeresési technikákkal is készült a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zala Megyei Kormányhivatal.

Szakács Aliz jelenleg regisztrált álláskereső, a hévízi gyógyfürdő és egy cukrászüzlet standjánál is érdeklődött a rezi hölgy. Azt mondja, bízik benne, hogy talál munkát és akkor nem külföldre, vagy nagyobb városba mennie dolgozni.

„Eladó, pultos, felszolgáló, mindegy csak dolgozni lehessen szerintem. Aki akar dolgozni az itt megtalálja a munkalehetőséget magának.” - mondta el Szakács Aliz.

Összesen 21 cég kínálta a munkalehetőségeket a börzén, a kisebb vállalkozásoktól kezdve a nagyobb szállodákig. Főleg szakácsot, felszolgálót és recepcióst keresnek a térségben. A tendencia továbbra is fennáll, hogy a munkáltatók nem találnak megfelelően képzett munkaerőt. A problémát képzésekkel és támogatásokkal kívánja orvosolni a Kormányhivatal.

Árok Krisztina, ZMKH Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztály: „Szakács, pék és egyéb képzéseink is lesznek az idei képzési listánkon és ezen kívül a munkáltatókat különböző támogatásokkal is tudjuk ösztönözni, bértámogatásokkal, bérköltség támogatásokkal, kifejezetten programjaink vannak a 25 év alatti pályakezdő munkavállalók részére is, ami mind hasznos lehet arra, hogy egymásra találjon munkáltató és munkavállaló.”  

Jogszabályi változásokról, a várható nyári ellenőrzésekről és pályázati lehetőségekről is tájékozódhattak a munkáltatók a rendezvényen. A „Felkészülés a szezonra” című programot évek óta megszervezi a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezete. A Zala Megyei Kormányhivatal partnerségével a hatósági tájékoztatók kiegészülhettek egy térségi állásbörzével. 

„Ez több szempontból is úgy látjuk, hogy jó ötlet volt, hiszen egy adott napon tudják ezt a két dolgot a vállalkozók megcsinálni. Kapnak egy tájékoztatást, ugyanakkor esetleg munkatársat is találnak.”  - nyilatkozta televíziónknak Bangó László, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezetének elnöke. 

További újdonság, hogy a szakgimnáziumokat is bevonták a programba. Az iskolákból szervezetten érkeztek a diákok, akik nem csak a munkalehetőségekkel, hanem például álláskeresési technikákkal is megismerkedhettek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáztizenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - A csordások egykori házában éltetik a hagyományokat 2017-04-25 16:03
Keszthely - Önkéntesek a tiszta városért 2017-04-25 15:47
Cserszegtomaj - Nagyközség lett Cserszegtomaj 2017-04-25 15:45
Keszthely - Berkes József versbe foglalt gondolatai 2017-04-25 10:22
Keszthely - Versenyélmény mindenkinek 2017-04-24 14:24
Keszthely - Megalakult a keszthelyi Települési Önkéntes Mentőcsoport 2017-04-24 14:16
Keszthely - Az asztalostól a szakácsig 2017-04-24 14:07
Keszthely - A zöldterület a jövő kulcsa 2017-04-21 16:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés