KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-18 13:38
Gyenesdiási fagyi a nemzetközi mezőnyben
Címkék: fagyi, díjazott, verseny, Bringatanya
Gyenesdiás - 24 cukrászda és kézműves fagylaltozó közül ítélték a legjobbnak egy gyenesdiási fagyizó kreációját. Az étcsokival és passiógyümölccsel készült édesség már megkóstolható a népszerű fagyizóban, július végén pedig Magyarországot képviseli majd Bolognában. A díj hatalmas elismerés a készítők számára, akik bizakodva tekintenek a nemzetközi megmérettetés elé.

Il mio cioccolato. Ez a neve annak a fagylaltkreációnak, amely hazánkat képviseli majd a nemzetközi fagylaltkészítő versenyen. A jeges édességet egy gyenesdiási fagyizó készítette, ezzel sikerült első helyet elnyerni a budapesti válogatón. A fagyizó eddig is nagyon népszerű volt a környéken, de most sokan érkeztek azért, hogy a díjnyertes nyalánkságot megkóstolhassák.                    

„Keszthelyről jöttünk, a gyerekekkel biciklivel tekertünk ki. A díjnyertes fagyiról hallottunk, és gondoltuk, hogy így az ünnepek alkalmával megkóstoljuk.” - mondta Dávidné Kaszás Erika.

A fagyaltozónak nem ez az első, díjazott fagyija. Tavaly a Balaton fagyija versenyen különdíjban részesültek, de ezüst minősítést hoztak el az Év fagylaltja versenyről is. Fontos számukra, hogy a megszokott ízeket valami egyedivel, különlegessel kombinálják. A készítők számos kiállításon és fagylaltbemutatón megfordulnak, de az ötletelésben egy finom desszert is segíthet. Az Il mio cioccolato például egy étcsokoládés fagyi passiógyümölccsel, ostyadarabokkal és kakaóbab törettel.                     

„Úgy gondoltuk, hogy a csokoládé alapvetően is egy nagyon közkedvelt íz, és úgy döntöttünk, hogy mindenképp a csokoládénak, illetve a csokoládéfajtáknak valamelyik attitűdjével szeretnénk indulni. Mivel alapvetően a csoki édes, ezért szerettünk volna mellé egy olyan gyümölcsöt választani, ami egy kicsit savanykás. Ezért esett a választásunk erre a Dél-Amerikában honos, savas, savasabb tartalmú gyümölcsre.” - tájékoztatott Somogyi Renáta, fagylaltkészítő.

A rangos elismerés nagyon sokat jelent Renátának, aki hobbiként kezdett ezzel foglalkozni, mára pedig a hivatása lett. A fagyizó immár 11 éve várja a vendégeket a kerékpárút mellett. A megszokott ízek mellett mindig igyekeznek valami különlegességgel is kedveskedni a betérőknek. Az európai versenyre július végén kerül sor Bolognában, itt 8 ország 20 fagylaltjával mérik majd össze a gyenesdiási finomságot.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázkilencvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Keszthely - Újra szobor díszíti a Ranoldert 2017-12-15 11:42
Zalaapáti - 300 milliós forrás jut a térség vidékfejlesztésére 2017-12-14 16:32
Keszthely - A Balaton adta az alapot Mányoki Attilának 2017-12-13 17:57
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés