KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-18 13:24
Húsvétolás a kastélyban
Címkék: húsvét, Festetics kastély, lovaglás, játszóház, északi szárny
Keszthely - Lovasbemutatóval és játszóházzal várták a családokat a húsvéti hosszú hétvégén a Festetics kastélyba. Az ünnep alkalmából az északi szárny is megnyitotta kapuit. Vasárnap délután hagyományos íjászbemutató, este pedig ünnepi hangverseny várta a vendégeket.

A dámalovaglás, a 19. századi hölgyek lovaglási stílusa is bemutatkozott a Festetics kastély parkjában. Fellner Kata dámalovas mellett egy páros carousselben is gyönyörködhettek a látogatók. A napsütésben sokan követték figyelemmel a páratlan bemutatókat. A húsvéti hosszú hétvégén változatos programokkal várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.                                                

„Budapestről érkeztem a barátnőmmel, nyugdíjasok vagyunk már régóta. Régen, fiatalkorunkban jártunk itt a kastélyban, de már egy kicsit elfelejtettük, és szeretnénk feleleveníteni az emlékeket.” - mondta egy vendég, Takácsné Vak Irén.

A húsvéti hosszú hétvégén immár hagyományosan a kastély északi szárnyát is megnyitották a látogatók előtt. Kombinált belépővel és keszthelyi lakosok számára ingyenesen volt látogatható, mások pedig 500 forintért leshettek be a főúri lakosztályokba. Sok vendég töltötte az ünnepet Keszthelyen, akik a kiállítások mellett a programokba is szívesen bekapcsolódtak.                                                     

„Az ide látogató vendégeket igyekeztünk minél sokszínűbb, több irányú programmal várni, aminek hála Istennek meg is volt az eredménye. Ilyenkor több ezren látogatnak el hozzánk, egy-egy ilyen hosszú hétvégén ide, a Helikon kastélyhoz a múzeumokba, a parkba. Az idő is kedvezett nekünk, úgyhogy  nagyon sok látogató volt. A programok területén igyekeztünk a  családoknak kedvezni főleg, úgyhogy gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek, fiataloknak egyaránt találjunk valami csemegét.” - tájékoztatott Varga Zoltán, a Helikon Kastélymúzeum Hintómúzeumának múzeumi menedzsere.

A velencei tükörterem szomszédságában nem csak a kicsiket, hanem a felnőtteket is játszóház várta. A kreatív műhelyben papírnyuszik és tojásgyűjtő kosárkák készültek. Emellett textiltojásokat is lehetett készíteni, és a tojásfestést is kipróbálhatták az apróságok. A nagyobbak különféle szórakoztató és logikai társasjátékokkal játszhattak.    

Regman Karola - Keszthelyi TV                 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsónemesapáti - Letették az M76-os út alapkövét 2018-02-23 17:11
Keszthely - Figyelemfelhívás a Magyar Parasport Napján 2018-02-23 15:08
Keszthely - Gyurcsány Ferenc Keszthelyen 2018-02-23 09:46
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés