KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-18 13:24
Húsvétolás a kastélyban
Címkék: húsvét, Festetics kastély, lovaglás, játszóház, északi szárny
Keszthely - Lovasbemutatóval és játszóházzal várták a családokat a húsvéti hosszú hétvégén a Festetics kastélyba. Az ünnep alkalmából az északi szárny is megnyitotta kapuit. Vasárnap délután hagyományos íjászbemutató, este pedig ünnepi hangverseny várta a vendégeket.

A dámalovaglás, a 19. századi hölgyek lovaglási stílusa is bemutatkozott a Festetics kastély parkjában. Fellner Kata dámalovas mellett egy páros carousselben is gyönyörködhettek a látogatók. A napsütésben sokan követték figyelemmel a páratlan bemutatókat. A húsvéti hosszú hétvégén változatos programokkal várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.                                                

„Budapestről érkeztem a barátnőmmel, nyugdíjasok vagyunk már régóta. Régen, fiatalkorunkban jártunk itt a kastélyban, de már egy kicsit elfelejtettük, és szeretnénk feleleveníteni az emlékeket.” - mondta egy vendég, Takácsné Vak Irén.

A húsvéti hosszú hétvégén immár hagyományosan a kastély északi szárnyát is megnyitották a látogatók előtt. Kombinált belépővel és keszthelyi lakosok számára ingyenesen volt látogatható, mások pedig 500 forintért leshettek be a főúri lakosztályokba. Sok vendég töltötte az ünnepet Keszthelyen, akik a kiállítások mellett a programokba is szívesen bekapcsolódtak.                                                     

„Az ide látogató vendégeket igyekeztünk minél sokszínűbb, több irányú programmal várni, aminek hála Istennek meg is volt az eredménye. Ilyenkor több ezren látogatnak el hozzánk, egy-egy ilyen hosszú hétvégén ide, a Helikon kastélyhoz a múzeumokba, a parkba. Az idő is kedvezett nekünk, úgyhogy  nagyon sok látogató volt. A programok területén igyekeztünk a  családoknak kedvezni főleg, úgyhogy gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek, fiataloknak egyaránt találjunk valami csemegét.” - tájékoztatott Varga Zoltán, a Helikon Kastélymúzeum Hintómúzeumának múzeumi menedzsere.

A velencei tükörterem szomszédságában nem csak a kicsiket, hanem a felnőtteket is játszóház várta. A kreatív műhelyben papírnyuszik és tojásgyűjtő kosárkák készültek. Emellett textiltojásokat is lehetett készíteni, és a tojásfestést is kipróbálhatták az apróságok. A nagyobbak különféle szórakoztató és logikai társasjátékokkal játszhattak.    

Regman Karola - Keszthelyi TV                 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázötvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Keszthelyi és nagyváradi fejlesztéseket segít elő a szociológusok kutatása 2017-08-16 17:59
Keszthely - Óriás piac felirat, utcazenészek és kézművesek 2017-08-16 17:54
Keszthely-Gyenesdiás - Nagy izgalmakat és értékes programokat ígér a Festetics Vágta 2017-08-16 16:35
Gyenesdiás - Erős emberek Gyenesdiáson 2017-08-16 12:21
Keszthely - Fókuszban a díjlovaglás 2017-08-16 12:14
Gyenesdiás - Korzó estek 2017-08-15 08:33
Keszthely - Füstölt pontyos szendvics az év strandétele 2017-08-15 08:28
Keszthely - Hálaadás a keszthelyi évekért 2017-08-14 16:48
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés