KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-17 15:34
Húsvéti tojásvadászat
Címkék: húsvét, tojásvadászat, Bertha Bulcsu Művelődési Ház, családi húsvétolás
Balatongyörök - A húsvéti nyuszi tojásaira vadászhattak azok, akik szombaton Balatongyörökre látogattak. A Bertha Bulcsu Művelődési Ház munkatársai évek óta megszervezik a Nagy Családi Húsvétolást, ahol számos vidám program várja a kicsiket. A délelőtti csokitojás keresés után délután bábelőadást láthattak a gyerekek, és számos húsvéti népi játékot is kipróbálhattak.

Csokitojások lepték el a Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarát Balatongyörökön. A kisebb gyerekek szülői segítséggel, a nagyobbak egyedül indultak tojáskeresésre. Volt, aki kiskosárba, mások pedig a zsebükbe gyűjtötték a finomságokat. A gyerekek körében minden évben nagyon népszerű a program, hiszen a kicsik mindig nagyon lelkesen várják a húsvéti nyuszit.

„Az a jó, hogy a húsvéti nyuszi mindig hoz valakinek valami ajándékot, meg csokikat, meg mindent.” - mesélte Kovács Gergő Antal.

A nagy családi húsvétolásra nem csak a helybéliek érkeznek, hanem a balatongyöröki nyaralótulajdonosok, és a településen pihenő vendégek is. Sokan már gyakorlottak a tojáskeresésben, de minden évben vannak olyanok, akik először vesznek részt a játékos húsvétvárásban.

„Első alkalommal vagyunk, tavaly lemaradtunk róla. Nagyon jó, nagyon kellemes kis programnak tartjuk. Három gyerekkel vagyunk, úgyhogy nekünk tiszta élvezet.” - mondta Börcsök Zoltán.

A közösségi ház udvarán elrejtett csokitojások gyorsan gazdára találtak, és az apróságok természetesen meg is kóstolták azokat. A húsvéti programot már évek óta szervezik meg a Bertha Bulcsu Művelődési Ház munkatársai. A szervezők szerettek volna egy játékos, ugyanakkor nem megszokott programmal kedveskedni a gyerekeknek a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan.

„Egy pár évvel ezelőtt merült fel, hogy jó lenne tartani húsvéti programot gyerekeknek. Elkezdtem az interneten nézegetni, hogy mégis a húsvéti játszóházon, a nyuszi simogatáson a bábelőadáson kívül mi az, amivel még fel lehetne dobni ezt az egészet. Akkor jött az ötlet, hogy rejtsünk el tojásokat és a gyerekek pedig vadásszanak rá a kertben.” - tájékoztatott Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház vezetője.

A tojásvadászat után sok család még élvezte a napsütést a játszótéren. A gyerekek hintáztak és homoksütit készítettek, a szervezők pedig egy élő nyuszival is kedveskedtek a kicsiknek. A programok sora délután a művelődési házban folytatódott. 

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Adventi hangverseny a könyvtárban 2017-12-15 16:41
Keszthely - Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen 2017-12-15 15:01
Keszthely - Utóvédként a Donnál - megjelent a harmadik kiadás 2017-12-15 14:55
Keszthely - Bursa Hungarica támogatás 2017-12-15 12:36
Gyenesdiás - Új sportcsarnok a gyenesi iskolának 2017-12-15 12:00
Keszthely - Újra szobor díszíti a Ranoldert 2017-12-15 11:42
Zalaapáti - 300 milliós forrás jut a térség vidékfejlesztésére 2017-12-14 16:32
Keszthely - A Balaton adta az alapot Mányoki Attilának 2017-12-13 17:57
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés