KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-17 15:30
Húsvéti piknik
Címkék: húsvét, piknik, Majormúzeum, nyuszisimogató, népi játékok, élménygazdaság
Keszthely - Kötélhúzás, kiscsibék és még számos kikapcsolódási lehetőség várta a családokat a Georgikon Majormúzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban megszervezett programon a kicsik és a nagyobbak is találhattak maguknak programot, de sok játék a felnőtteket is elvarázsolta.

A nyuszisimogató volt a legnépszerűbb a Majortörténeti Múzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban több száz ember fordult meg délelőtt 11-től délután 4 óráig. A gyerekeket a számos népi játék mellett kézműves sarok is várta, de az épület falán kifeszített óriási vászonra is festhettek. Luca Budapestről érkezett a családjával, azt mondja, a talicskázáson kívül már mindent kipróbált.

„Simogattam nyuszit, festettem arra a falra, meg csináltunk nyuszikát fonálból meg papírból. Húztunk kötelet is, és majd megyünk talicskázni is. Eddig nagyon jó volt. Láttunk két pulikutyát is, amikor idejöttünk, egy fehéret meg egy barnát.” - mesélte Kovács Luca.

A talicskázás sok gyerek körében volt nagyon népszerű, de az apróságok kipróbálhatták a fatuskón járást és a hordón csúszást is. A kötélhúzásba a gyerekek mellett a felnőttek is szívesen bekapcsolódtak. Két traktor is szolgálatot teljesített, ezek az élménygazdaság területén furikáztak az utasaikkal. A Majortörténeti Múzeumban nem csak a kicsik, hanem a felnőttek is nagyon jól érezték magukat.

„Az összes létező játékot, illetve talicskát, kötélhúzást, szénabálát, mindent kipróbáltunk. Már nem először vagyunk itt, minden évben jövünk, valahányszor van itt a majorban ilyen húsvéti program. Most éppen rajzolni fogunk, előtte halásztunk. Már egy kicsit le is vagyok izzadva, mert itt talicskával kellett tologatni a gyereket.” - mondta Hegedüs Kornél.

A Georgikon Majormúzeumban 2013-ban nyitotta meg kapuit az élménygazdaság, azóta várják a családokat húsvéthétfőn egy jó hangulatú programra. A szervezők fontosnak tartják, hogy a kisebb gyerekektől a nagyobbakig mindenki találjon magának elfoglaltságot. A program évről évre egyre népszerűbb, sokan töltik az ünnep másnapját a szabadban.

„Mióta az élménygazdaságunkat átadtuk, azóta van ez a kora tavaszi rendezvényünk. Úgy érezzük, hogy húsvét másnapján a már egy kicsit talán a fő ünnepnapot is ki szeretnék azzal pihenni, hogy kimozdulnak. Itt az élménygazdaságunkban nagyon sok családi együttlét, játék várja őket.” - tájékoztatott Dr. Szabóné Lázár Ibolya, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely vezetője.

A program nem csak a Keszthelyre érkező vendégek, hanem a helyiek körében is nagyon népszerű. A résztvevők mindannyian egyetértettek abban, nagyon jó kezdeményezés a múzeum húsvéti piknikje, hiszen így a család együtt, a szabadban töltheti az ünnepi hétvége utolsó napját.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhetvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés