KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-17 15:17
Újra vízre lehet szállni a Balatonon
Címkék: hajózás, BAHART, szezonnyitó, sétahajó, Balaton
Keszthely - Elkezdődött a hajózási szezon a Balatonon. Keszthelyen egyelőre a sétahajók várják a vendégeket, de június első napjaiban a menetrend szerinti járatok is elindulnak. Húsvét alkalmából sok vendég érkezett a városba, akik nagy lelkesedéssel váltottak jegyet a vízi járművekre. A jegyárak az idei szezonban emelkedtek ugyan, de a hajótársaság ezt színvonalas szolgáltatásokkal igyekszik majd kompenzálni.

171. alkalommal nyitották meg a nyári hajózási szezont a Balatonon. A sétahajók már Nagypénteken elindultak a keszthelyi kikötőből, és egész hétvégén várták a hajózás szerelmeseit a fedélzetre. Szél Petra a családjával érkezett Nagykanizsáról. Azt mondja, már otthon, az interneten látták, hogy indulnak a hajók, ezért jöttek el a Balatonra.           

„Azért szeretek hajózni, mert így egy kicsit kockáztathatok, mert igazából félek a víztől, úgyhogy így tesztelem magam.” - mondta Szél Petra.

Az első 2017-es keszthelyi sétahajó vendégei napsütésben és tükörsima vízen hajózhattak. Sokan érkeztek kisgyerekkel, nekik is nagy élményt jelentett a program. Nagy Frigyes is a családjával szállt vízre. Ők a nyarakat általában Keszthelyen töltik, és már nagyon várták, hogy idén is hajózhassanak.  

„Oroszlányi vagyok és a családommal jöttem most. Nem ez az első eset, hogy hajózunk, már máskor is voltunk ugyanezzel a hajóval. Szerintem kifejezetten jó kikapcsolódás, főleg ilyen nyugodt vízen.” - mesélte Nagy Frigyes.

A hajózás a Balatonon már hagyományos és kihagyhatatlan program nem csak az ide látogatók, hanem az itt élők számára is. Keszthelyen évek óta teljesít szolgálatot a 126 éves Helka, a Balaton legrégebbi, még működő hajója. Idén is a Helkával indult a sétahajó szezon, amely egyelőre hétvégén, majd május 2-tól minden nap várja a hajózás szerelmeseit.

„A Balatoni Hajózási Zrt. húsvétkor hagyományosan megkezdte a hajózást Keszthelyen. Napi három, illetve szombati napon négy sétahajózással várjuk itt a kedves vendégeinket. 11 órakor, szombati napokon 12.30-kor is, 13.30-kor, illetve 15 órakor indulnak ezek a programjaink.” - tájékoztatott Fridrich György, a Balatoni Hajózási Zrt. körzeti állomásfőnöke.

Idén is lesz a főszezonban Minimax hajó, ami Balatonfüred és Siófok mellett Badacsonyban is várja a gyerekeket. A Varázshajóra Keszthelyen is fel lehet majd szállni, csak úgy, mint a nosztalgiahajóra vagy a bulihajóra. A menetrend szerinti hajózás június 3-án indul a keszthelyi kikötőből.                

Regman Karola - Keszthelyi TV          

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázkilencven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés