KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-14 15:58
A minőség garanciája
Címkék: Nemzeti Parki Védjegy, helyi termék, Földművelésügyi Minisztérium, körút
Hegymagas - Országosan 158 gazdálkodó 618 terméke viseli ma a Nemzeti Parki Termék Védjegyet. A megtisztelő címet azok a termékek nyerhetik el, amelyeket hazánk 10 nemzeti parkjának területén, hazai, tájspecifikus alapanyagokból állítanak elő. A Földművelésügyi Minisztérium által támogatott kezdeményezést Hegymagason, a Védjegy Körút nyitó rendezvényén mutatták be.

20 termelő 151 terméke nyerte el a Nemzeti Parki Termék Védjegyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területéről. A 2013-ban létrehozott minősítés nem csak a termék minőségét garantálja, hanem azt is, hogy természetes és hazánkban honos alapanyagokból készült. A védjegy célja emellett a gazdálkodók támogatása és a fogyasztói bizalom erősítése.

„Fenntartható gazdálkodásban készül a termék, egy egészséges termék készül el minden szempontból szem előtt tartva a környezeti szempontokat, a jövő nemzedéke számára fenntartható gazdálkodási módon való termék előállítást. Másrészt pedig egy olyan egyedi különlegesség a Nemzeti Parki Termék Védjegy által jegyzett termékek sokasága, ami egy olyan gondolkodásmódot is takar termelői szempontból, ami hosszú távú elkötelezettség a természet és az élőhely, a környezet iránt.” - tájékoztatott Takács Tamás, a zánkai Gyógynövény-völgy projektvezetője.

A Földművelésügyi Minisztérium egy tíz állomásos körúton látogatja végig az ország nemzeti parkjait, és számol be a védjegy fontosságáról. A körút első állomásán Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter hangsúlyozta, rendkívül fontos az összefogás, a helyi termelők támogatása és a helyi termékek népszerűsítése. A minisztérium megállapodást írt alá a Természetes Ízeket Előállítók Közösségével. Ez a megállapodás a termékek piacra juttatását és népszerűsítését segíti majd elő.         

„Nekünk is össze kell fognunk, és el kell érnünk azt, hogy azokat az érdeklődőket megtaláljuk, azokat a vásárlókat, természetjárókat megtaláljuk, akik hasonlóképpen gondolkoznak, mint mi, és akik a tájban a szépségek mellett azokat az ember által előállított javakat is keresik, amelyeket emlékként a szívükbe tudnak zárni, meg tudnak kóstolni, el tudnak vinni akár ajándékként. El tudják vinni ennek a tájnak az életérzéseit” - mondta Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter.

A Nemzeti Parki Termék Védjegyre pályázni kell, a benyújtott pályázatokat pedig egy szakmai bizottság bírálja el szigorú szempontok alapján. A védjegyet 1-től 5 évig terjedő időszakra ítélik oda, ezzel is garantálva a minőséget. A hegymagasi találkozón a termelők mellett turisztikai szolgáltatók és szakemberek is részt vettek, akik a megnyitót követően testközelből is megismerkedhettek néhány, Nemzeti Parki Termék Védjegyet elnyert termelővel.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

                     

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázötvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés