KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-13 15:14
Fogy a sonka a bevásárlóközpontokban is
Címkék: bevásárlóközpont, húsvét, sonka
Keszthely - A nagyáruházak parkolóinak telítettsége is arra utal, sok vásárló keresi fel az üzleteket a húsvét előtti napokban. Tojásból, sonkából nagyon sok fogy ebben az időszakban. A karácsonyi forgalmat követően a második legnagyobb forgalmat vonzó ünnepkör a húsvét. A raktárak teljes kapacitással működnek, mindenki a négy napos hétvégére készül.

Keszthely egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában nagy tömeg árulkodik a húsvéti ünnepek közelségéről. Annak ellenére, hogy folyamatosan fogy az áru a polcokról, a dolgozók is pótolják a készletet. Óriási a választék csokinyulakból, csokitojásokból és egyéb, hasonló húsvéti áruféleségekből is. Az üzletlánc tapasztalatai azt mutatják: az utóbbi időben egyre inkább a minőségi termékek iránt érdeklődnek a vásárlók. Szívesen választják akár a magasabb árú, ám prémium kategóriás árucikkeket is. Vigh Nándorné hústermékeket vásárol a pultnál. A hosszú hétvége egy részét munkával fogja tölteni.

"Nagy főzés nem lesz, mert én is a kereskedelemben dolgozok. A sonkát megvettük, megkövesztjük, tojás lesz mellé, húsleves lesz, rántott hús csirkéből, karajból, meg egy kis süteményt fogok sütni. Vasárnap és hétfőn leszek csak otthon én is." - mondta Vigh Nándorné.

A húsvét legfontosabb velejárójából, a sonkából is óriási a kínálat - szó szerint is. A jó minőségű termék hagyományos sózással, pácolással készül, színe a barnásvöröstől a sötétebb irányba hajló. A húsvéti sonkának nincs vallásos alapja, egyszerűen praktikus okok miatt alakult így a szokás a hűtőgép feltalálása előtti évszázadok során. Főleg a füstölt sonkát keresik a vevők.

"Annyi füstölt sonkát adunk el húsvéti szezonban, mint fél év alatt normál időszakban. Emellett a füstölt kolbászok iránti kereslet is megugrik. A legnépszerűbb termékek közül természetesen a tojást is érdemes lenne kiemelni. Az éves értékesítési forgalom körülbelül 20 %-át értékesítjük." - nyilatkozta Varga Eszter, média kapcsolatok menedzser.

Ebben az üzletben fehér tojás is kapható. Kedvelik a vásárlók, mert könnyen lehet festeni. Természetesen a hagyományos termék is keresett, ebből is sok fogy. A korábbi évekhez képest - a méretet illetően - változott a kereslet az üzletekben.

Varga Eszter hozzátette még: "Ami egyébként az elmúlt évekhez képest egy pici változás, hogy eddig az “S”-es méretű tojások számítottak népszerűbbeknek, azonban a korábban említett minőségi termékek irányába való elfordulásának köszönhetően most már az “M”-es méretű tojás az, amiből a legtöbbet értékesítjük a húsvéti időszakban."

Természetesen nem csak az említett termékek, hanem a kerékpárok, játékok, egyéb húsvéti ajándékok forgalma is megnő ebben az időszakban.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - A Balatoni habos mogyoró lesz Magyarország Tortája 2017-ben 2017-08-18 18:53
Vonyarcvashegy - A tőkéről a tányérra 2017-08-18 18:49
Gyenesdiás - Véget ért a Községházi Esték 2017-08-18 18:45
Keszthely - Együtt a mozgás öröméért 2017-08-18 18:41
Keszthely - Tűzijáték, koncertek, és nagy forgalom lesz Keszthelyen 2017-08-18 15:30
Keszthely - Keszthelyi és nagyváradi fejlesztéseket segít elő a szociológusok kutatása 2017-08-16 17:59
Keszthely - Óriás piac felirat, utcazenészek és kézművesek 2017-08-16 17:54
Keszthely-Gyenesdiás - Nagy izgalmakat és értékes programokat ígér a Festetics Vágta 2017-08-16 16:35
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés