KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-13 13:24
Piaci körkép
Címkék: húsvét, vásárlók, piac, termelők
Keszthely - Aki biztosan friss és hazai árut szeretne vásárolni húsvétra, az a piacon intézi a bevásárlást. Keszthelyen is felkészültek az árusok az ünnepi időszakra, bár elmondásuk szerint a vásárlók száma idén elmarad az elmúlt években megszokottól. Ennek talán az is oka lehet, hogy vevők magasnak tartják az árakat.

A húsvét előtti utolsó szerdán is nagyüzem volt a keszthelyi piacon. Ebben az időszakban többen is úgy döntenek: inkább a házi termékeket vásárolják meg. Horváth Lászlóné is itt készül az ünnepekre.

"Tojásfestékkel, sonkafőzéssel - nem leszek otthon, de azért készülünk. Az egész család dolgozik, vendéglátósok vagyunk. Most csak körülnézek. Egy kis salátát akarok, meg kis zöldségfélét. De nagyon drágák az árak, ezt elmondhatom." - mondta el Horváth Lászlóné, egy vásárló.

Az árak nyilván tükrözik, hogy a piacokon mindig nagyon friss és hazai termék kapható. A termelők nagyon odafigyelnek arra, hogy jó minőségű termékeket kínáljanak a vevőknek. Magyar Lászlóné azt mondja: szépen fogy a tojás. Nála a minőség bizonyítékaként egy tálban a beltartalom is megtekinthető.

"Nagyon sok vásárló tudja, hogy a gyümölcsfákat és a zöldségeket ezüst-kolloiddal permetezzük. Nem nagyon használunk méreganyagot és ez a minőség megmutatkozik a gyümölcsön és a zöldségen. Az állatok meg gabonát kapnak." - nyilatkozta Magyar Lászlóné, egyéni vállalkozó.

A piacon viszonylag kevés helyen találtunk olyan árust, aki tojást árulna. Ahol kapható, ott általában negyven forint körül van a darabára. Gyümölcsöt, zöldségféléket egyaránt kínálnak, az asztalok roskadoznak a kínálattól. A húsáru pultnál is kígyózott a sor, szinte mindenki a sonkát keresi ilyenkor. Sós Jánosné családi körben ünnepli a húsvétot és a bevásárlást itt bonyolítja.

"Most barkát vásárolok díszítésre. Kerestem a sonkát, tojást és finom ételeket fogok főzni majd. Húszezer forint biztosan elmegy, csak az ételre, aztán még nem beszélve az ajándékokról, az még plusz." - mondta el Sós Jánosné, vásárló.

Ángyán József Attila kereskedő azt tapasztalja: idén többen keresik a fehér tojást, de az sajnos nincs a kínálatban. Hagyományos tojást tud adni a vevőknek.

Ángyán József hozzátette: "A sima tojás csak annyira fogy, mint általában. Inkább az újhagyma, az új zöld dolgok, az újdonságok, amik forgalom-növekményt okoznak. A vásárlók, akik ide járnak, elsősorban a frissességért és az áru minőségéért jönnek ide, nem feltétlenül az olcsó árakért." 

A keszthelyi piacon is van már tojásfa. A húsvétvárás jegyében idén először - a piaci árusok, üzlettulajdonosok közreműködésével - a piacüzemeltető VÜZ Kft. a keleti bejáratnál díszített fel egy fát. Már háromszáz tojás van rajta. A tövében egy fából készült nyuszi, valamint egy kosár gyermekeknek szánt ajándék hirdeti a húsvét eljöttét.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés