KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-11 17:08
Középpontban a víz
Címkék: Természetgyógyász nap, Balaton Színház, egészség
Keszthely - Kezelések, állapotfelmérések, előadások és kiállítók várták egész nap a keszthelyi Természetgyógyász nap vendégeit. 8. alkalommal szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ a programot. Az idei évben a vízvolt a központi téma, ehhez kapcsolódó előadásokat lehetett meghallgatni több neves előadótól.

Kozmetikumokkal, reform- és vegetáriánus ételekkel, kézműves termékekkel és számos más termékkel találkozhattak az érdeklődők. Összesen húsz kiállító hozta el portékáját a Balaton Színházba. A látogatók szerint nagyon jó ez a rendezvény.

„Szerintem ez hiánypótló, tehát Keszthelyen azért eléggé nem ismert, tehát nem nyitottak az emberek erre a dologra. Nagyon nagy szükség lenne rá, több is akár.” - vélekedett Farkas Gábor. 

Neves előadók is várták az egészség és a természetgyógyászat iránt érdeklődőket. Korábban ősszel rendezték ezt a programot. A tavaszi víz világnapja és a környező élővizek kapcsán merült fel a szervezőkben, hogy a víz legyen a központi témája a rendezvénynek. Az előadások is főleg ehhez kapcsolódtak. Dr. Bergmann Annamária reumatológus a hévízi gyógyvízről osztotta meg gondolatait: 

„Harmincnyolc éve dolgozom Hévízen, és azt gondolom, hogy mi ott Hévízen a legjobban használjuk a gyógyításban a vizet, a masszírozást, az iszapot, a súlyfürdőt, amik nagyszerű kezelések. De mindegyik kezelés, ha belegondolunk, az tulajdonképpen a természeti energiákat használja fel, tehát a természetgyógyászat részeként tekinthetjük egy kicsit magunkat. Azzal a különbséggel, hogy nálunk igazán szakavatott emberek végzik ezt a munkát és a természetgyógyászat útvesztőjében nem merülünk el.” 

Számos kezelést és állapotfelmérést is ki lehetett próbálni, így például hangtál masszást, fényterápiát és masszázst is. Ezeket előjegyzéssel vehették igénybe a látogatók. A szervezők szerint az emberek igyekeznek egyre tudatosabban élni és megelőzni a betegségeket, akár a természetgyógyászat segítségével. 

Csengei Ágota, a művelődési központ igazgatója: „Látjuk mekkora az érdeklődés, tehát Szabó Gyuri bácsit minden évben hívjuk és mindig teltházzal hallgatják. Ez szerintem nagyon jó, hogy visszatérünk a nagyanyáink tudásához, a gyógyfüvekhez, a vizekhez, a vízterápiától elkezdve mindenhez, tehát én úgy gondolom, hogy ez mindenképpen nagyon hasznos, hogyha az ember okosan bánik vele.”

A Természetgyógyász napot nyolcadik alkalommal rendezték meg a Balaton Színházban. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázkilencvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés