KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-11 17:04
Fókuszban a helyi termék
Címkék: piac, helyi termék, termelő
Gyenesdiás - Az egészséges helyi termékek és kézműves áruk is megjelennek a hetedik alkalommal megnyílt gyenesdiási termelői piacon. I. Balatoni Hal- és Termelői Piac évről évre ismertebb és kedveltebb a vásárlók és az árusok körében is. A hétvégi nyitórendezvényen mutatták be a SzezON Bevásárló Közösség kosarát, mely szintén a helyi termékek piacra jutását segíti elő.

Kiváló minőségű házi szőttesekkel érkezett a piacra Antal Józsefné. A sármelléki asszony első alkalommal árusít a piacon. Bízik a jó forgalomban: „Mivel az emberek közvetlenek, kedvesek és barátságosak és mindenki vágyik arra, hogy természetes dolgokat használjon…jobban szeretnek azoktól az emberektől vásárolni, akiről tudják, hogy szívvel lélekkel készítik, amit készítenek.”

A 2014 áprilisában elindult I. Balatoni Hal- és Termelői Piacon az idén is széles a választék. A primőr zöldségek, sajtok, füstölt áruk is megtalálhatóak a standoknál. A bódékban pedig ízletes sült halak, lángos, kürtöskalács és bor várja a vásárlókat. A tapasztalat azt mutatja, évről évre jobban terjed a piac híre. 

László Bea, piacfelügyelő: „Úgy látom, hogy évről évre ismertebbek vagyunk, évről évre több a törzsvendég, aki visszajár köszönhetően a gyorsan szálló híreknek, meg azért az internetes hírverésének is egyre ismertebbek vagyunk és egyre többen jönnek.”

A piacnyitón mutatták be a SzezON Bevásárló Közösség kosarát. Ebben például fürjtojás, szőlőmagolaj, mandula és háziszörp is található. Utóbbi – a Rézi néni sárkányfű szörpje bronzminősítést szerzett a párhuzamosan zajló I. Nemzeti Szörp Versenyen.A bevásárló közösséget a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak Leader Egyesület indította el. Céljuk, hogy a termelő és a vásárló közvetlenül találkozzon.

"Mi azt gondoljuk, hogy egy újszerű lehetőséget kínálnánk a fogyasztóknak, amikor szervezetten, előrendeléssel minden héten egy átadónapon át tudják venni a termelőtől ezt az előrendelést. Ez úgy nézne ki, hogy a vásárlók kapnak egy listát, amiből ők választhatnak és ezt az előrendelést a termelő hozza az adott átadónapra és akkor van egy személyes kapcsolat, egy bizalom alakul ki, ami talán hosszú távon tudja majd garantálni az együttműködést.” - mondta el Nagy Anita, a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak Leader Egyesület munkaszerveztének vezetője. 

A piacnyitáson megjelent a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja. A keszthelyi nemesítők vetőburgonya vásárt tartottak. A Kárpáti korzó menti piac június 18-ig szombat és vasárnap, főszezonban pedig minden nap nyitva lesz.Számos rendezvény, például a bornapok, a keszegfesztivál és a szüreti vígasságok is részben vagy egészében itt fognak zajlani.  Júniustól augusztusig hétvégente zenés estékkel is várják a látogatókat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázkilencvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés