KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-10 15:39
Megkezdődött a repülési szezon Sármelléken
Címkék: reptér, Sármellék, Hévíz, airport, német, charter
Sármellék-Zalavár - Hivatalosan is megkezdődött a repülési szezon a Hévíz-Balaton Airporton. Hagyományosan német charterekkel indul a nagygépes forgalom a sármelléki légikikötőben. A hétvégén két gép, a Düsseldorf-Berlin és a frankfurti járat landolt a zalai reptéren, összesen 76 utassal. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, a Németországból érkező vendégéjszakák száma a legmeghatározóbb a zalai fürdővárosokban.

Elsőként a Düsseldorf-Berlin járat érkezett meg a sármelléki reptérre. Ezzel a géppel hivatalosan is elindult a nagygépes szezon a zalai légikikötőben. Még mindig a német utasok a legmeghatározóbb vendégek a környező fürdővárosokban. Hosszú tartózkodásukkal jelentősen növelik a vendégéjszakák számát. 

A zalai reptér forgalmának nagy részét a német járatok teszik ki. Szombaton összesen 76 fő érkezett Sármellékre. A másodjára landolt frankfurti járat utasait a Lufthansa szállította. Egy hét múlva pedig elindul hamburgi, majd a Drezda-Lipcse-Erfurt járat is.

„Németországból a vendégéjszakák száma az egyik legmeghatározóbb és a repülős összeköttetés a német városokkal kulcsfontosságú. Nemcsak Hévíz, de tágabb értelemben a Zala megye és a Balaton nyugati medencéje szempontjából is. Ezek a repülős vendégek, akik érkeznek a reptérre, más közlekedési eszközzel nem jönnének el gyógyulni és pihenni Magyarországra, ezért ez a közel 70 ezer vendégéjszaka, amit mondjuk egy német charter lánc képes generálni itt a régióban, rendkívül nagy jelentőséggel bír.” - nyilatkozta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. 

A német vendégek után újra cseh utasok is érkeznek Sármellékre. Köszönhetően annak, hogy újraindítja a Czech Airlines a Prága és a Hévíz-Balaton Airport között közlekedő közvetlen járatát, április 22-től október végéig hetente repülnek a gépek .A 2015-ös 22 ezer után tavaly 23,5 ezer utas fordult meg Sármelléken, és idén is ezt a számot szeretnék tartani. 2017-ban elsősorban a meglévő piacokra koncentrálnak a hévízi önkormányzat által működtetett reptéren.

„Ugyanis a repülőtér előtt vannak olyan infrastruktuális fejlesztések, amik érintenék egy nagyobb forgalom esetén – korlátozásokat lennénk kénytelenek bevezetni – így viszont nyugodtan fogjuk tudni elvégezni ezeket a fejlesztési feladatokat. Úgyhogy az idei évben a meglévő forgalmunkat igyekszünk erősíteni. Illetve értelemszerűen megkezdtük már a jövő évre az egyeztetéseket, hogy egy reményeink szerint egy ugrásszerű forgalomnövekedéssel számolhassunk.” - mondta el a reptér ügyvezetője, Benkő Attila. 

A repteret üzemeltető hévízi önkormányzat első embere, Papp Gábor korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, egyelőre nem eldöntött, hogy lesznek-e idén is oroszországi járatok Sármellékre. Az orosz vendégek száma ugyanis tovább emelkedik Hévízen, látszik tehát az igény, de Budapest és Bécs repülőterére is sűrítették a moszkvai járatokat, ami viszont bizonytalanná tette idén a sármelléki járatindítást. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázkilencvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés