KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-04-07 16:34
Népszerű volt a Georgikon a felvételizőknél
Címkék: Georgikon, felvételi, egytem
Keszthely - Sikeresnek ítélik a felvételizők létszámát a Georgikonon. A héten megjelent adatok alapján kiderül, hogy a keszthelyi karnak sikerült megőrizni az országos dobogós, illetve a dunántúli vezető szerepét. A népesség alakulása, a szakstruktúra központi átalakítása, de még az agrárintézmények összevonásának híre sem rontotta a Georgikon eredményét.

Varga Bence és barátja Osvald Ákos Marcell is első helyen jelölte meg felvételiében a Georgikont. A Közgazdasági Szakgimnázium tanulói úgy vélik, nagyon jó választás a színvonalas képzéseket kínáló intézmény. Ráadásul mindkettőjüknek családi és baráti kapcsolatai is vannak a karon.

„Azért jelentkeztem a Georgikon egyetemre, mert nagyon érdekel a mezőgazdaság, másodsorban azért, mert sok barátom van az egyetemen, harmadsorban pedig azért, mert nagyon közel van a lakóhelyemhez, mindössze 15 kilométer, így motorral, vagy éppen autóval nagyon könnyen be tudok járni.” - nyilatkozta Varga Bence. 

Nagyjából az első helyes jelentkezők száma szokta meghatározni a felvett hallgatóknak a bázislétszámát – mondja Tóth Zoltán dékánhelyettes. Az említett 417 fő elmarad az előző évek számaihoz képest, de így is elégedettek a karon, hiszen több tényező hátráltatta ezt a dékánhelyettes szerint.

A demográfiai hullámvölgy minden felsőoktatási intézménybe begyűrűzik. Agrárszakokra 2014-ben még 9546-an, míg 2017-ben már csak 7324-en jelentkeztek. A mintegy 23 százalékos visszaesés oka nem csak a korosztály létszámának a csökkenése, hanem a szakstruktúra központi átalakítása is. Mindezek mellett elégedettek a jelentkezési létszámokkal a Georgikonon, hiszen a társintézmények között megőrizte pozícióját a keszthelyi kar. Országosan csak a gödöllői és a debreceni egyetem múlja felül a Keszthelyre első helyen jelentkezett 417 főt.

Tóth Zoltán, dékánhelyettes: „Összehasonlításba a többi agrárkarral jó eredménynek számít. Ugyanúgy megőriztük, az országban az első háromban vagyunk a hallgatói létszámot tekintve a legnagyobb agrárkarok között. A dunántúli agrárkarok között mindig is mi voltunk a vezetők. Több mint kétszer annyi első helyes jelentkezőnk van jelenleg is, mint a Dunántúlon Kaposváron és Mosonmagyaróváron működő két másik agrár kar esetében, tehát a vezető szerepünket sikerült megőrizni.”  

Tóth Zoltán hozzátette, az agrár-felsőoktatás átszervezésével kapcsolatos hírek miatt kis bizonytalanságot éreztek, de a jelentkezési adatok alapján végül nem tapasztaltak negatív hatást. Mindennek tükrében sikeresnek könyvelik el az első jelentkezési adatokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázharmincöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés