KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-03-28 15:14
Dödöllés hétvége
Címkék: burgonya, D-Napok, Paletta Bisztró, helyi termékek, dödölle
Keszthely - Füstölt burgonyás dödölle, gyümölcsszószos tócsni és mustárhabos burgonyakrémleves. Ezekkel a finomságokkal is várták az érdeklődőket a Paletta Bisztróba, az első D-Napokra. A rendezvény célja a helyi burgonya népszerűsítése, és egy jó hangulatú gasztropiknik megszervezése. A két napos program nagy népszerűségnek örvendett a helyiek és a környékbeliek körében is.

Készül a nyúlszalonnás dödölle a Paletta Bisztróban. A Balaton parti étterem dödölle napjain az érdeklődők finomabbnál finomabb krumplis ételeket kóstolhattak. Balatonfüredről és Balatonfenyvesről is érkeztek vendéglátók különleges finomságokkal, a Georgikon Kar Burgonyakutatási Intézetének munkatársai is főztek, sőt, egy gasztrobusz is várta a vendégeket. A verőfényes napsütésben mindenki nagyon jól érezte magát, és élvezettel kóstolták a krumplis ételeket.                       

„Én ettem egy kis rakott krumplit is, az is nagyon jó volt, főleg, hogyha jól emlékszem, szarvasszalámival volt. Kitűnő, a dödölle meg pláne.” - mondta egy érdeklődő, Fischer Béla.

A szakácsok igyekeztek a hagyományos ízek mellé különleges fogásokat is becsempészni. Így a résztvevők kóstolhattak dödöllét bangkoki módra, gyömbérrel és chilliszósszal, de volt tejfölös-medvehagymás dödölle és vörösboros gyümölcsszószos tócsni is. Az ételek kivétel nélkül keszthelyi nemesítésű burgonyából készültek. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a krumpli sokszínűségére, és népszerűsítsék a helyi termékeket.                                  

„Az volt az alapgondolatunk, hogy a modern gasztronómiában egy picit elhanyagolt alapanyag a burgonya, és én ezzel nem teljesen értek egyet, ugyanis azt gondolom, hogy egy olyan alapanyag, amit nagyon attraktívan fel lehet használni. Törekedni kell arra, hogy az ember regionális alapanyagot használjon, és megtaláljon egy ideális egyensúlyt hagyomány és innováció között. Ez volt az alapgondolata az apropója a D-Napoknak, az első, dödölle köré szervezett gasztropiknikünknek.  Nem utolsó sorban azért is, hiszen keszthelyiek vagyunk, itt található a Georgikon, Európa legrégebbi mezőgazdasági egyeteme.” - tájékoztatott a Paletta Bisztró tulajdonosa, Bezerics Dániel.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik körében nagy sikert aratott az ugrálóvár, sőt a bátrabbakat egy simogatható boci is várta. Az első D-Napok nagyon népszerű volt nemcsak a keszthelyiek, hanem a környékbeliek körében is. A Paletta Bisztró vezetősége szeretne hagyományt teremteni a programból, így tervezik, hogy jövőre is megszervezik a dödöllés hétvégét.               

Regman Karola - Keszthelyi TV                      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáznyolcvannégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Komolyzenei gálán a különdíjasok 2018-04-23 16:02
Keszthely - Helikon: több mint 450 arany-, ezüst- és bronzminősítés 2018-04-23 15:55
Keszthely - Helikoni kavalkád 2018-04-23 14:06
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés