KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-03-17 15:49
Tilos megállni tűzoltási területen!
Címkék: tűzoltási terület, magas épület, katasztrófavédelem
Keszthely - Minden perc számít és életeket menthet egy tűzeset során, éppen ezért fontos a tűzoltási területek szabadon hagyása. Egy zalaegerszegi tűzesetnél tilosban parkoló autók nehezítették a tűzoltók munkáját. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az ilyen esetek megelőzése érdekében ellenőrzéseket fog tartani Keszthelyen is. Akár egy millió forintra is bírságolhatják a vétkezőket.

Egy tíz emeletes zalaegerszegi lakóház legfelső szintjén gyulladt ki egy lakás március 4-én. Az oltásra igyekvő tűzoltók komoly akadályba ütköztek az épületnél.  A tiltó jelzés ellenére autók parkoltak a tűzoltási területeken. Emiatt hosszú percek teltek el, mire a gépjárműfecskendőkkel és a létraszerrel meg tudták közelíteni az épületet. A tűzoltók hathatós munkájának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a többi lakásra, az eset során egy ember sérült meg.

 

Hosszú percekbe telt, hogy az épülethez jussanak a tűzoltók Zalaegerszegen (forrás: Zalaegerszegi TV)

A keszthelyivel azonos típusú létrás gépjárművel vonultak a zalaegerszegi tűzhöz. Ennek a szernek 5,5 méter szélességű hely kell, hogy az adott épülethez minél közelebb letalpaljon. Így tudja elérni a teljes magasságát, 37 métert. Itt a Vásár téri tízemeletesnél szabadon volt a tűzoltási terület a lánglovagok szemléltető gyakorlatakor. 

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője: „Mindenki tisztában van vele, hogy komoly problémáról beszélünk, ugyanis amikor építették, tervezték ezeket a házakat, akkor még nem ennyi autó volt forgalomban. Jelenleg az autók száma nagyon megnőtt, a parkolóhelyek viszont kevésbé. Azonban fontos felhívni a figyelmet, hogy ezeket minden esetben szabadon kell hagyni, ugyanis egy vész esetén a tűzoltóknak nincs mérlegelési lehetőségük és minden perc számít a beavatkozássorán. Nem jellemző a visszaélés és reméljük, hogy a jövőben nem kerül sor túl sok szankcionálásra ezzel kapcsolatban.”

Tűzoltási területek a négy emelt feletti, ún. középmagas épületeknél vannak kijelölve, valamint sportlétesítményeknél és 300 fő feletti gyereket foglalkoztató intézményeknél. Keszthelyen például még a kilencemeletes, a Helikon szálló, az egyetem „D” épülete és a Pethe Ferenc kollégiumnál van ilyen. Ezeket minden esetben, minden napszakban szabadon kell hagyni. Pont stábunk ottjártakor parkolt le egy autó a tűzoltási területre, pedig jól látható tábla és sárga aszfaltfestés is tiltja ezt.

A megyeszékhelyi tűzeset okán a katasztrófavédelem munkatársai folyamatos ellenőrzéseket fognak tartani megyeszerte.  Vétség esetén tűzoltási bírságot szabnak ki, mely 30 ezertől, egy millió forintig terjedhet!

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhúszonnégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés